Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, заяви

...
Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, заяви
Коментари Харесай

Медведев: Макрон и редица западни лидери са спонсори на атаката в Крокус и за това няма прошка

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, съобщи в своя канал в Telegram, че " френският президент Еманюел Макрон и редица други западни водачи са спонсори на ужасяващата терористична офанзива в Руската федерация ". Бившият президент и министър председател на РФ означи, че " взаимните интервенции с бандеровския режим са глобени персонално от френския президент и това може да се квалифицира като директно съучастничество в терористичния акт ". Това съобщи РИА Новости, представена от " Фокус ".

" Подпомагане и съучастничество: да, най-малко същият Макрон. Неговата изразителност, неговите дейности и най-много глобите му за тайните интервенции с режима на Бандера могат да бъдат квалифицирани като подстрекаване към терористичната офанзива от 22 март... Ясно е, че Макрон и редица други западни водачи са спонсори на тази ужасяваща терористична офанзива. За това няма амнистия и не могат да се скрият зад никакви имунитети. И от през днешния ден те са освен врагове на Русия... ", написа Медведев.

Терористичното нахлуване в концертната зала " Крокус Сити Хол " в Красногорск край Москва беше осъществено на 22 март: нападателите откриха огън с автоматизирано оръжие по хората в постройката и подпалиха залата. По последни данни са починали 145 души. Отговорност за офанзивата пое " Ислямска страна Хорасан ", клон на ИД в Афганистан.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че " Русия е изправена не просто пред деликатно планувано терористично нахлуване, а пред квалифицирано и проведено всеобщо ликвидиране на цивилни жители ". Путин акцентира, че " всички причинители, уредници и поръчители на това закононарушение ще бъдат заслужено и неизбежно осъдени ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР