Дмитри Турсунов заяви, че е решил да не продължи да

...
Дмитри Турсунов заяви, че е решил да не продължи да
Коментари Харесай

Турсунов обясни защо вече не е треньор на Радукану

Дмитри Турсунов съобщи, че е решил да не продължи да бъде треньор на някогашната шампионка от Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати Ема Радукану след края на пробния интервал. Двамата не могат да се схванат за някои неща и има " червени знамена ", които той не може да пренебрегва.

Радукану завоюва купата в Ню Йорк през 2021 година, само че от този момент слезе до 76- позиция в международната класация на WTA.

19-годишната британка няма непрекъснат треньор, откакто се раздели с германеца Торбен Белц през април, а през известно време от годината работеше с Турсунов.

Руснакът обаче напусна лагера на Радукану след края на пробния интервал и сега тренира олимпийската шампионка Белинда Бенчич.

" Щях да си потегли от Ема, без значение дали имам и нямам различен играч. Не се разбрахме за някои неща и имаше червени знамена, които аз няма по какъв начин да пренебрегвам ", сподели Турсунов в изявление за tennismajors.com.

" Пробният интервал завърши на Откритото състезание на Съединени американски щати, само че останах наоколо, с цел да видя дали мога да трансформира нещо. Тя е страхотна, работи доста крепко и не мисли и не се държи като суперзвезда. Беше мъчно решение да си потегли от играч, който харесва и почитам ", сподели още руснакът.

Радукану отхвърли присъединяване на Откритото състезание на Трансилвания по-рано през този месец поради травма на китката, само че се чака да играе идващия месец на финалите за Купа " Били Джийн Кинг ".

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР