Дмитри Ситковецки, едно от големите имена на цигулковата школа, ще

...
Дмитри Ситковецки, едно от големите имена на цигулковата школа, ще
Коментари Харесай

Легендарният цигулар Дмитри Ситковецки с концерт в София

Дмитри Ситковецки, едно от огромните имена на цигулковата школа, ще има концерт и майсторски клас в София. На 15 юни в зала „ България “, под палката на Григор Паликаров, Ситковецки ще показа Дивертименто за цигулка от Игор Стравински. Концерт за оркестър на Бела Барток добавя програмата на вечерта.

На 17 и 18 май музикантът ще работи с изявени студенти от Националната музикална академия. Големият цигулар се включва с майсторски клас в проекта „ Уроците на огромните – майсторски класове на солистите на Софийската филхармония “.

Ренесансов човек и магнетична креативна мощ, Дмитри Ситковецки е приет в целия свят като актьор, оказал доста въздействие върху всеки аспект от музикалния живот.

С богата звукозаписна кариера, обхващаща повече от четири десетилетия, той е фамозен в международен мащаб като цигулар, диригент, основател и аранжор и заема неоспорима и честна позиция в музикалното общество като велика персона и възпитател.

Дмитри Ситковецки е роден през 1954 година в Баку, Азербайджан. Признат е в целия свят като актьор, оказал доста въздействие върху всеки аспект от музикалния живот. С богата звукозаписна кариера, обхващаща повече от четири десетилетия, той е фамозен в международен мащаб като цигулар, диригент, основател и аранжор и заема неоспорима и честна позиция в музикалното общество като велика персона и възпитател.

Като цигулар и/или гост-диригент през сезон 2022-2023 година, и по-късно, Ситковецки има участия в Европа и Северна Америка.

Ситковецки управлява своя финален, 20-и сезон като музикален шеф на Симфоничния оркестър на Грийнсбъро в Северна Каролина. През последните две десетилетия е отпред на оркестъра и курира повече от 120 разнообразни оркестрови стратегии.

През 1990 година той основава New European Strings Chamber Orchestra (NES) – сплотяващ най-изтъкнатите струнни реализатори от най-хубавите европейски ансамбли.



 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР