Длъжностни лица в китайски град на границата със Северна Корея

...
Длъжностни лица в китайски град на границата със Северна Корея
Коментари Харесай

За разпространението на Covid в Китай обвиниха вятъра

Длъжностни лица в китайски град на границата със Северна Корея споделят, че не могат да схванат от кое място идват новите непрекъснати случаи на вируса Ковид-19 и подозират, че повода е вятърът, който духа от прилежащата им страна, оповестява Bloomberg.

Въпреки, че градът Дандонг с население от 219 милиона души е затворен от края на април, броят на случаите нараства всекидневно. По данни на Центъра за надзор на болесттите в града, множеството от инфектираните, открити в обитаемоте места през последната седмица, не са се придвижвали отвън жилищните си комплекси най-малко четири дни преди слагането на диагнозата.

Няма ясни научни доказателства в поддръжка на теорията със севернокорейския вятър. Проучванията демонстрират, че заразяването по въздушно-капков път е малко евентуално на огромни дистанции, изключително навън и без многократни контакти. А и не всички в са уверени в това: доста консуматори на обществени мрежи се присмиват на догатката, че вирусът може да се популяризира във въздуха на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР