Русия отново насочва украинския град Одеса, но Киев твърди, че е свалил всички ракети и дронове

...
Длъжностни лица казват, че Русия е предприела три вълни от
Коментари Харесай

Длъжностни лица казват, че Русия е предприела три вълни от нощни въздушни атаки срещу южния украински град Одеса

От Асошиейтед прес, 14 август 2023 г., 5:27 ч. Украинският пристанищен град Одеса, съобщиха официални лица в понеделник, въпреки че украинските военновъздушни сили казаха, че са прихванали всички 15 пристигащи дрона Shahed и осем ракети Kalibr.

Падащи отломки от прихващанията са повредили общежитието на учебно заведение в града, жилищна сграда и супермаркет, каза губернаторът на Одеса Олег Кипер.

Двама служители на супермаркета са хоспитализирани, каза Кипър.

Напоследък силите на Кремъл удариха Одеса, насочвайки се към съоръжения, които транспортират важния износ на зърно за Украйна, а също и разрушавайки ценени украински исторически обекти.

Засиленият бараж последва решението на Москва да прекрати забележително споразумение, което позволи на зърното да тече от Украйна към страните в Африка, Близкия изток и Азия и спомогна за намаляване на заплахата от глад.< /p>

След това оттегляне Русия извърши многократни удари по украинските пристанища, включително Одеса, и обяви широки райони на Черно море за опасни за корабоплаване.

В неделя руски военен кораб стреля предупредително по товарен кораб в югозападната част на Черно море.

Руското министерство на отбраната каза, че корабът се е насочвал на север към украинското пристанище Измаил на река Дунав. Руските сили са стреляли от автоматични малки оръжия, за да го принудят да спре, каза министерството в Telegram. други бяха ранени в Украйна през последните 24 часа.

___

Следете отразяването на войната от AP в Украйна на https://apnews.com/hub/russia-ukraine

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР