Длъжностни лица казват, че Русия е изстреляла 11 дрона Shahed

...
Длъжностни лица казват, че Русия е изстреляла 11 дрона Shahed
Коментари Харесай

Отломки от руски дронове свалиха електропроводи близо до атомна централа в Украйна. Вероятен е нов зимен бараж

Длъжностни лица споделят, че Русия е изстреляла 11 дрона Shahed против украински цели, достигайки надълбоко в Украйна, където падащи парчета са развалили електропроводи покрай атомна електроцентрала в запад

От ХАННА АРХИРОВА Associated Press 25 октомври 2023 година, 8:05 AMUУкрайна, до момента в който падащи парчета повредиха електропроводи покрай атомна електроцентрала в западната част на страната, споделиха публични лица в сряда. Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са прехванали всички дронове през нощта.

За четвърти следващ ден силите на Кремъл се прицелиха в украинския район Хмелницки, ранявайки 16 хора, съгласно локалните управляващи.

Министерството на енергийната инфраструктура на Украйна сподели, че падащите остатъци от дрон в Хмелницки са счупили прозорци в административната постройка и лабораторията на локалната нуклеарна централа и спря електричеството на повече от 1800 клиенти. Централата е на към 200 километра (120 мили) източно от границата с Полша.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че противовъздушната защита на страната му се приготвя за още една съветска зима офанзиви против енергийна инфраструктура, до момента в който войната навлиза в своя 21-ви месец.

Но Киев също възнамерява да придвижи борбата в Русия посредством продължаващата си контраатака, сподели той.

„ Тази година освен ще се защитим, само че и ще отговорим “, сподели Зеленски. „ Врагът знае това добре. “

Миналата зима безпилотните самолети и ракетите на Москва се насочиха към енергийната мрежа на Украйна, надявайки се да подкопаят волята на страната да се съпротивлява на нашествието на Русия посредством отвод на отопление на цивилни. Украйна сподели, че това е изпитание да се въоръжи зимата.

Украинците се приготвят за ново нахлуване.

Очертаващото се зимно време може в допълнение да попречва напредването на бойното поле в спор, който значително е в невъзможност, и да принуди воюващите страни да се съсредоточат повече върху удари на далечни дистанции, в това число дронове, които изиграха основна роля във войната.

Институтът за проучване на войната, мозъчен концерн във Вашингтон, сподели, че Русия „ евентуално се пробва да разшири и диверсифицира своя боеприпас от дронове, ракети и управляеми бомби за удари против украинска сериозна инфраструктура “ в бъдеще на смяната във времето.

„ Русия наподобява от ден на ден добавя потреблението на дронове Shahed … с по-евтини и по-леки разновидности на дронове, създадени в страната по време на удари по украинска инфраструктура, ”, се споделя в оценка късно във вторник.

Руските вести загатват един подобен дрон, Italmas, който съгласно известията има обсег от към 200 километра (120 мили)., което разрешава на силите на Москва да нанасят удари по цели надалеч оттатък фронтовата линия. Друг е усъвършенствана версия на дрона Lancet. Той има уголемен обхват спрямо предходната си версия, която е употребена необятно на бойното поле.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу посети силите на страната си, ситуирани в Източна Украйна, сподели неговото министерство в сряда, срещайки се с висши офицери в южната част на региона на Донецк, с цел да обсъдят подготовката за зимата, съгласно министерството на защитата. от източната група сили, генерал-лейтенант Андрей Кузменко, рапортува за образуването на специфични елементи за безпилотни самолети в региона и за тактиката на щурмовите елементи за завладяване на украински опорни пунктове, сподели министерството.

Също по този начин се споделя, че четири украински дрона са били свалени над западния Брянск район на Русия рано в сряда. Друг беше блокиран и свален покрай Севастопол в окупирания от Русия Крим.

В Украйна минимум трима цивилни бяха убити на изток и юг през последните 24 часа, а 22 души са ранени на запад и югоизток, заяви президентската канцелария в сряда.

___

Авторът на Associated Press Юрас Карманау в Талин, Естония, способства за този отчет.

___

Следете отразяването на AP за войната в Украйна на https://apnews.com/hub/russia-ukraine

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР