Инженери възстановиха частично железопътната услуга, след като влакът дерайлира в Южен Пакистан, убивайки 30

...
Длъжностни лица казват, че инженерите са възстановили частично железопътната услуга
Коментари Харесай

Длъжностни лица казват, че инженерите са възстановили частично железопътната услуга за пътници в Южен Пакистан, ден след като пътнически влак дерайлира там, убивайки най-малко 30 души и ранявайки 90 други

От ASIM TANVEER Associated Press, 7 август 2023 г., 5:53 ч.

МУЛТАН, Пакистан -- Властите в Южен Пакистан частично възстанови пътническите железопътни услуги в понеделник, след като пътнически влак дерайлира, убивайки най-малко 30 души, съобщиха официални лица, докато започнаха погребенията на жертвите.

Акил Ахмед Куреши, лекар в болница в окръг Навабшах в провинция Синд, казаха, че 27 тела на жертвите са били предадени на техните роднини, докато три тела все още не са идентифицирани. Десетки ранени все още се лекуват в болницата, докато опечалените отнесоха телата на някои от жертвите в родните им градове, след като проведоха погребенията им в Навабшах, каза полицията.

Последното развитие дойде часове, след като министърът на железниците Khawaja Saad Rafiq каза, че инженерите са започнали разследване на инцидента с влака.

„За съжаление“, каза той пред репортери, „ние не нямаме достатъчно средства, за да поддържаме правилно старите ни железопътни релси и вчерашната влакова катастрофа очевидно се е случила заради това.“

Смъртоносната катастрофа стана в неделя, когато 10 вагона от влака Hazara Express излезе от релсите близо до жп гара Сархари. Движението на влаковете беше спряно и работата по главната линия все още продължава, каза Балоч.

На В понеделник местната телевизия показа как инженери разчистват железопътната линия.

„Инженерите ни казаха, че железопътната услуга ще бъде напълно възстановена днес“, каза Балоч.

След катастрофата много пътници се оплакаха, че са чакали възобновяването на влаковата услуга от Карачи до източната провинция Пенджаб.

Властите казват, че военни и паравоенни части са помогнали на спасителите и са спасили хванати в капан пътници. Най-сериозно ранените пътници бяха транспортирани до отдалечени болници с военни хеликоптери за по-добро лечение.

Влаковите инциденти в Пакистан често са резултат от лоша железопътна инфраструктура и служебна небрежност.< /p>

През 2021 г. най-малко 65 души бяха убити в провинция Синд при сблъсък на два влака в област Готки. През 1990 г. натоварен пътнически влак се блъсна в стоящ товарен влак в Южен Пакистан, убивайки 210 души в най-тежката железопътна катастрофа в историята на нацията.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР