Длъжник от Варна внесе в държавния бюджет над 20,8 милиона

...
Длъжник от Варна внесе в държавния бюджет над 20,8 милиона
Коментари Харесай

Варненец внесе 21 милиона лева, за да се разплати с НАП


Длъжник от Варна внесе в държавния бюджет над 20,8 милиона лв. просрочени отговорности. Това разгласи Мирослав Нонев – началник на дирекция „ Събиране “ в НАП-Варна. реклама Той посочи, че става въпрос за българска компания, която покрила големите си отговорности предходната година. Друг дебитор се е разплатил към бюджета, внасяйки над 4,3 милиона лв.. Няколко други пък са покрили отговорности за по над 3 милиона лв., написа Дарик.

За предходната година варненската дирекция на приходната организация регистрира 10 на 100 по-голяма събираемост на просрочените отговорности. Като цяло проектът за приходите на НАП-Варна за предходната година е надвишаващ с над 110 %. Все повече клиенти подават данъчните си заявления по електронен път. 60 на 100 от декларациите, подадени по Закона за корпоративното подоходно облагане предходната година, са били пуснати онлайн. Хартиени са били едвам 40 на 100 от подадените годишни заявления, регистрира Тодор Манев, началник на дирекция „ Обслужване ”.

До 31 януари тази година подадените годишни данъчни заявления са 3769, от които 69 на 100 по електронен път. Първата данъчна декларация за годината е била подадена онлайн още на 1 януари. Отчетени са били доходи за наем. До момента най-големият заявен годишен приход е за 1,5 милиона лв., регистриран от задгранично лице, разкри Манев. „ Трябва да се излезе от клишето „ бирник ”. Ние сме европейска администрация, работим с извънредно доста електронни услуги. Една от тях е въвеждането на POS терминали ”, посочи шефът на локалната конструкция на Национална агенция за приходите Милена Колева. Само в салона за обслужване на клиенти има конфигурирани 16 POS терминала. Обслужването на тях лишава минути и облекчава жителите, на които се икономисва времето за очакване по опашки.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР