Длъжни сме да опитаме да направим правителство. Имаме толкова много

...
Длъжни сме да опитаме да направим правителство. Имаме толкова много
Коментари Харесай

Илхан Кючюк сравни Пеевски с Берлинската стена: Колкото и широк гръб да има няма как да спре свободната воля на хората

Длъжни сме да опитаме да създадем държавно управление. Имаме толкоз доста нерешени въпроси пред нас - влизането в Шенген, в Еврозоната. Има и други благоприятни условия, които предстоят в Европейски Съюз - България би трябвало да дефинира своя комисар - това не е единствено политическа фигура, това е Еврокомисарят на страната и с него ще идват доста задължения, само че и доста благоприятни условия за страната ни, както имиджови, по този начин и политики, които ще трансформират Европейски Съюз с десетилетия напред. Това сподели Илхан Кючюк в BTV „ Тази заран " във връзка третия мандат и продължаващите срещи на „ ИТН " с парламентарно показаните партии и самостоятелните депутати в търсене на поддръжка за сформиране на експертно държавно управление.

Ясно го казахме: Няма да влезем с нито една политическа партия в разговор, в случай че не се разграничи от „ модела Пеевски ". Това за нас е алената линия. И призоваваме всяка една от политическите сили в това Народно заседание да направи своя явен прочит и да каже къде застава в този диалог, тъй като Движение за права и свободи в този момент е филтъра за народна власт за реализиране на върховенството на правото като значим детайл от демократичното ръководство на страната, съобщи Илхан Кючюк.

Моделът на Пеевски би трябвало да бъде разграден: той е нездравословен за страната. Не, не звучим като политическите ни съперници, като го споделяме това, само че ние имаме нашата виновност, по тази причина че толкоз години мълчахме и не знаехме за процесите, които се случват в страната, сподели още той.

Той изясни още, че въпреки Делян Пеевски към момента да е ръководител на Движение за права и свободи, той е нежелателен от всички регионални структури.

Няма воля, която да спре мощната сила, която се е събрала в редиците на Движение за права и свободи. Един човек колкото и да е мощен, колкото и необятен тил да има, няма по какъв начин да спре свободната воля на членовете и симпатизантите на Движение за права и свободи. Стени са се пропуквали - Берлинската стена падна, и този въпрос ще бъде решен, съобщи Илхан Кючюк.

По думите му Централният съвет на партията може да освободи Делян Пеевски от председателското място, само че към момента не е призован.

Ние не сме организация, която се саморазправя, а организация, която следва прецизна логичност на политическо държание. На нас партията ни е скъпа, в случай че Пеевски желае да я унищожи, то ние мислим тъкмо противоположното. Движение за права и свободи е партия и на бъдещето и в името на това бъдеще ние сме доста деликатни с всеки един подробност в диалога за Движение за права и свободи и ще го проведем доблестно и почтено, без да дериберйстваме по студиата, изясни той, само че не уточни явен миг, в който това ще бъде направено.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР