Длъжни сме да инициираме нова процедура за главен прокурор. Това

...
Длъжни сме да инициираме нова процедура за главен прокурор. Това
Коментари Харесай

Лозан Панов: Длъжни сме да инициираме нова процедура за главен прокурор

Длъжни сме да предизвикваме нова процедура за основен прокурор. Това сподели ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов по време на съвещанието на Висш съдебен съвет по отношение на върнатия от президента Румен Радев указа за назначение на Иван Гешев за основен прокурор.
" Не мисля, че указът следва да се разяснява. Имам предложение: фактически законодателят и законът не ни задължава да се съобразим с претекстовете на президента, законът не задължава и президентът да изложи претекстове за какво връща кандидатурата, само че все пак той изложи претекстове и съображения по явен и категоричен метод. Той съобщи, че е очаквал съревнование сред претенденти, а не официална процедура. Смятам, че би трябвало да чуем репликите му и да се съобразим с тях. Смятам, че сме длъжни да предизвикваме нова процедура за основен прокурор ", уточни той.
" Трябва да чуем рецензиите на президента и да се вслушаме в тях. Напълно съм склонен с него. Ако неглижираме президентската институция, рискуваме тя да се трансформира в просто слагаща щемпел, това е обезстойностяване на дейностите на президентството. Никой на тази маса не е бил подсилен и определен от над 2 млн. гласоподаватели. Предлагам нова процедура за избор на основен прокурор ", сподели още Панов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР