Длъжен съм да внеса яснота по едни нелепи твърдения на

...
Длъжен съм да внеса яснота по едни нелепи твърдения на
Коментари Харесай

Държавата като добър стопанин е обезпечила всеки един даден лев по договорите със своите контрагенти

„ Длъжен съм да внеса изясненост по едни нелепи изказвания на един някогашен длъжностен министър, препоръчан за постоянен силов министър. Този човек приказва цялостни небивалици. Нека с документи да опровергаем някои от тези неща. Държавата като добър собственик представлявана от Агенция „ Инфраструктура “ и Министерството на районното развиване и благоустройство, и държавното сдружение „ Автомагистрали “, е обезпечила всеки един даден лев по договорите си със своите контрагенти посредством чрез законоустановените обезпечения – банкови гаранции и застраховки. Това го споделяме постоянно, само че очевидно на някои хора би трябвало да бъде повтаряно и потретвано. Всеки контракт съдържа тези клаузи във връзка с предплатените заплащания и по повод по какъв начин те са обезпечени “, уточни министърът на районното развиване и благоустройството в интервала 4 май 2017 г.- 20 септември 2018 година Николай Нанков във връзка трърденията на Бойко Рашков за злоупотреби, свързани със градежа на Автомагистрала „ Хемус “ и поръчките му, че следствието ще продължи.

„ Ние продължаваме да работим по следствието на „ Хемус “ и това ще докара до някои промени за в бъдеще. Промените ще се отнасят за състава на някои от парламентарните групи “, сподели Рашков в събота при представянето на съдружното държавно управление в Народното събрание, като не посочи дали ще желае депутатски имунитети или не.

Нанков сподели документи като банкова гаранция и застраховки.

„ Предишното ръководство като добър собственик е отговаряло за обезпечаването на всеки лев на българския поданик. Когато недобросъвестно несъблюдение или несъблюдение на действия, не дай си Боже възможни престъпни дейности – пране на пари тъй наречените сред четвърти, пети, шести контрагент на държавното сдружение, което води до следствени дейности, тогава страната като добър собственик следва да задейства тези гаранции, обезпечения. Това междудругото не е направено осем месеца. Големи изказвания, внушения, чувството за едни недобросъвестни практики, а страната в последните седем месеци, усещайки вероятно, че не е наред, не е предявила застраховките, гаранциите, които ние преди време и ръководените от изключителните експерти държавни сдружения сме спазили буквално закона за възможни недобросъвестви дейности от нейни контрагенти “, акцентира Нанков.

„ Нито съм в главата на един съответен министър, нито съм му на ракиите, нито с парцелите, които разполага, само че въпреки всичко тези документи, които са стотици, по тези по този начин наречени дейности, които реализират, е хубаво да бъдат осветлявани посредством вас до българските жители. Всичко останало са внушения и основаване за чувство за недобросъвестни дейности от избрани политици, от държавници. Ако е имало такива надолу по веригата, дано бъдат разследвани. Ние бяхме викани на разпит и ще продължим да спомагаме на проверяващите “, акцентира Нанков. 



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР