Длъжен съм да се съобразявам не само с връчването на

...
Длъжен съм да се съобразявам не само с връчването на
Коментари Харесай

Радев: Не може да има избори поне до средата на септември

Длъжен съм да се преценявам освен с връчването на мандатите, а и с това по кое време да бъдат възможни предварителни избори. Така че знаете, че август месец не е най-хубавият месец за предизборна акция, нито избори доникъде на септември. Това съобщи президентът Румен Радев, съобщи БГНЕС.

В най-скоро време ще се разбере решението ми, сподели Радев. Ще доклада събитията, тъй че да не отидем на избори доникъде на септември, уточни Радев. 

По тематиката за отхвърли му да води делегацията на срещата във Вашингтон, Радев сподели: „ Едва ли има някой, който повече от мен да е упорствал и да е работил за модернизацията на Българската войска, за подсилване на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО, само че тъкмо по тази причина смятам, че държавното управление ни дължи пояснение на всички жители за това какви задължения поема от тяхно име за войната в Украйна.

„ Не съм склонен с уговорката за съответна финансова помощ и то за въоръжение за Украйна, нито с уговорката за даване на оръжие от арсенала на Българската войска преди да сме получили заместващи мостри “, изясни Радев.

Той добави, че не приема държавното управление да трансформира България „ в неопределен донор за войната в Украйна до последна победа, забележете “. Без да има изясненост какво значи последна победа, какво ще ни коства като време, пари запаси и риск, тъй като рискът за нас пораства с всеки минал ден от тази война. Не знам дали са наясно какво значи за Украйна да води война до самата победа. Зад несъответстващи и безгръбначни позиции не съм заставал в никакъв случай, по тази причина отхвърлих да отида във Вашингтон, акцентира Радев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР