> Джузепе КонтиТова е трудно, но необходимо решение, за което

...
> Джузепе КонтиТова е трудно, но необходимо решение, за което
Коментари Харесай

Италия удължи извънредното си положение до 3 май

 > Джузепе Конти
" Това е мъчно, само че належащо решение, за което поемам цялата политическа отговорност ", съобщи на конференция Конте, съобщи Ройтерс.

Според Конте ограничаващи ограничения работят и по-ранното отваряне на страната е рисковано.

Драконовските ограничавания на придвижването и затварянето на множеството магазини и компании в Италия, бяха наложени на 9 март, като те трябваше да завършват в понеделник (13 април).

Сред няколкото изключения от удължаването на периода на блокадата, Джузепе Конте посочи книжарниците, магазини за писалищен материали и магазините, продаващи детски облекла, които ще могат да бъдат отворени още веднъж от 14 април.

Той също по този начин разяснява и реализирана в четвъртък договорка сред министрите на финансите на еврозоната по отношение на общия стопански пакет за подкрепяне на страните от блока, като означи, че " към момента не е незадоволителна ", добавяйки, че Италия ще продължи да се бори за издаването на общ дълг чрез взаимни еврооблигации.

Европа се нуждае от 1,5 милиона евро за възобновяване след вирусната рецесия, означи Конте и акцентира, че Фондът за възобновяване на Европейски Съюз би трябвало да започва неотложно.

Премиерът уточни, че Италия ще сътвори експертна работна група по рестартиране на стопанската система.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР