Джулия Терзийска имаше множество проблеми с травми от най-различен характер

...
Джулия Терзийска имаше множество проблеми с травми от най-различен характер
Коментари Харесай

Травмите остават зад гърба: Борбена Терзийска завоюва титлата в Монастир!

Джулия Терзийска имаше голям брой проблеми с контузии от най-различен темперамент и беше принудена да отсъства от кортовете в продължение на повече от една година, като беше на път да изгуби своето място в международната класация. Родната ни представителка обаче сподели, че въобще не е изгубила спортен темп и още в края на предходната година към този момент демонстрираше мощни резултати в съвсем всички шампионати, на които вземаше присъединяване.

Българката надалеч не спря дотук и през 2022-ра наподобява твърдо решена да се върне към най-хубавите си дни, защото през днешния ден се поздрави с първата си купа от два сезона насам. Нашата сънародничка преодоля съпротивата на германката Катлийн Канев във финала на конкуренцията с награден фонд от 15 хиляди $ в тунизийския град Монастир и по този начин завоюва общо 12-ти трофей през своята кариера - 7:5 5:7 6:1.

Терзийска показва страховит темперамент в първия сет, където изоставаше с 1:5 гейма, единствено че откри сили да сътвори необикновен поврат и поведе в обособените елементи. Впоследствие сюжетът беше на път да се повтори, тъй като нашето момиче съумя да изравни от същия резултат, само че този път германката не позволи изненади и шампионката трябваше да бъде избрана в съдбоносен сет.

Там Джулия не даде никакви шансове на своята съперничка, съумявайки най-сетне да започва мощно и оттова насетне не изпусна самодейността, с цел да завоюва една от най-ценните си турнирни победи в кариерата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР