Джулиана по-късно намери видеото на лаптопа си. Във видеото той

...
Джулиана по-късно намери видеото на лаптопа си. Във видеото той
Коментари Харесай

Оцелялата от изнасилване отговаря на предложение за промяна на присъдите за извършителите на сексуални престъпления

Джулиана по-късно откри видеото на преносимия компютър си. „ Във видеото той споделя, че те изнасилвам “, сподели ми тя.

Въпреки доказателствата от това видеопризнание, нейният нападател, Хюбърт Грелиак, в началото беше пуснат под гаранция – и изминаха две години, до момента в който Джулиана го рапортува на полицията и възможното му наказание.

Джулиана се отхвърли от законното си право на анонимност, с цел да приказва за това по какъв начин това й е повлияло.

„ Като се има поради какъв брой манипулативен и рисков беше той, опасявах се, че ще ела след мен ", сподели тя.

" Страхувах се за живота си. Поне осем месеца не напусках жилището си. Нямах живот, трябваше да напусна работата си.. Аз бях под домакински арест, тъй като до момента в който той беше на открито, аз трябваше да бъда вътре. " на футболни почитатели беше казано да останат на стадиона след двама простреляни

Миналата седмица беше препоръчано съдиите да отсрочат присъдите на нарушители, в това число наказани изнасилвачи, заради липса тук-там в пандизите.

Джулиана сподели: „ Колко неприятно ще бъде за жертвите, в случай че даже след процеса, даже и след присъдата, те към момента са на независимост? “

Изображение: Джулиана приказва с Джейсън Фарел от Sky

Прочетете още:
Още задгранични пандизчии да бъдат депортирани в свободни килии и да се оправят с пренаселеността

Но в Камарата на общините министърът на правораздаването се опита да успокои обществеността. Алекс Чалк сподели, че стяга времето, което причинителите на полови закононарушения прекарват в пандиза.

Той сподели: „ Изнасилвачите, както и тези, наказани за еквивалентни полови закононарушения, ще излежат целия период на отнемане от независимост, даден на Петнадесет години отнемане от независимост значи петнадесет години зад решетките. "

Сексуалните нарушители сега излежават две трети от периода си, откакто през 2020 година държавното управление приключи автоматизираното освобождение на половина.

>

Г-н Чалк добави: „ Имаше неточни известия в медиите, в които се твърди, че на съдиите се споделя да не изпращат изнасилвачи в пандиза. Нека бъда безапелационен – това не е правилно. “

Той сподели, че съдиите са самостоятелни, а сериозните и рискови извършители биват затваряни за по-дълго време освен това държавно управление.

Могат ли нарушителите да избегнат пандиза?

Но в отговор министърът на правораздаването в сянка на лейбъристите Шабана Махмуд сподели: „ Докато държавният секретар има сподели, че забавянето на присъдата ще се ползва единствено за тези, които се смятат за нискорискови, той знае, че през 2021 година над 20 000 закононарушения са осъществени от пуснати под гаранция, в това число над 200 полови закононарушения. “

„ И по този начин, обществото би трябвало да знае какво стъпките, които той ще предприеме, с цел да понижи риска от нараснало закононарушение, което ще възникне вследствие на забавеното издаване на присъдата. нарушителят може да отиде в съда и да бъде приет за отговорен от правосъдните заседатели, само че вместо да бъде заключен зад решетките, където им е мястото, бездействието на това безредно консервативно държавно управление значи, че те могат да се разхождат на независимост. “

Тогава тя попита за министърът на правораздаването: „ Може ли да каже на къщата през днешния ден, че нито един човек, наказан за тежко полово закононарушение, не е на улицата вследствие на неналичието тук-там в пандизите? “

Г-н Chalk не сподели непосредствено отговори на въпроса, само че вместо това сподели на противоположния си номер: „ Това е държавното управление, което преследва повече хипотетични изнасилвачи от лейбъристите.

„ Това е държавното управление, което осъжда по-голям % от лейбъристите. Това е държавното управление, което постанова по-дълги присъди от лейбъристите и подсигурява, че по-голяма част от тези присъди са прекарани зад решетките. "

Правителството ще „ прегледа " затворническия скандал

Така че остава неразбираемо дали някои наказани изнасилвачи може остават под гаранция в очакване на присъда по-дълго, в сравнение с биха могли, заради пренаселеността на пандизите.

И двете страни желаят да бъдат възприемани като твърди във връзка с престъпността и до момента в който министърът на правораздаването трябваше да разгласи ограничения за облекчение на натиска върху пандиза население - някои от неговите политики - като карането на причинителите на полови закононарушения да излежават цялостните си присъди - в дълготраен проект ще усилят броя, задръствайки системата.

Пластта от промените, оповестени в понеделник, е, че хората, които осъществяването на по-леки закононарушения може да излезе по-рано или вместо това да избегне пандиза и да се изправи пред общественополезен труд.

За Джулиана, колкото по-дълго нейният изнасилвач прекара зад решетките, толкоз по-добре. Тя споделя, че за закононарушение, при което има толкоз невисок % присъди, има потребност да бъде по-голямо възпиращо средство.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР