Джулиан Асандж ще разбере дали може да се стигне до

...
Джулиан Асандж ще разбере дали може да се стигне до
Коментари Харесай

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж ще научи днес каква е съдбата на обжалването срещу екстрадирането му в САЩ

Джулиан Асандж ще разбере дали може да се стигне до дефинитивно обжалване на екстрадицията му в Съединени американски щати във Върховния съд.

Основателят на WikiLeaks е изправен пред вероятността на американското правораздаване за хипотетичен скрит план за приемане и откриване на информация за националната защита след публикуването на стотици хиляди изтекли документи, свързани с войните в Афганистан и Ирак.

През януари 2021 година решавайки, тогавашният областен арбитър Ванеса Барайтсър сподели, че Асанж не би трябвало да бъде изпращан в Съединени американски щати, базирайки се на действителен и „ тягостен “ риск от самоубийство, до момента в който се произнася против него по всички други въпроси. Но по-късно през същата година управляващите на Съединени американски щати завоюваха предлагането на Върховния съд да анулира това блокиране, проправяйки пътя към изгонването на Асандж.

По време на двудневно чуване през февруари юристите на 52-годишния мъж желаеха зелена светлина за оборване на отхвърлянето на други елементи от делото на първичния арбитър, с цел да с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР