Джуди Денч е английска актриса, известна с работата си в

...
Джуди Денч е английска актриса, известна с работата си в
Коментари Харесай

Коя е Джуди Денч и защо казват, че е една от най-великите актриси на своето поколение

Джуди Денч е британска актриса, известна с работата си в театъра, малкия екран и киното. Родена е на 9 декември 1934 година в Йорк, Англия.

Джуди Денч има дълга и забележителна кариера в региона на изкуството, която продължава повече от шест десетилетия. Започва да играе през 50-те години на предишния век и печели самопризнание с работата си в Кралската шекспирова натрупа, където играе разнообразни функции в типичен пиеси като " Ромео и Жулиета ", " Сън в лятна нощ " и " Макбет ".

Освен на сцената, Денч взе участие и в голям брой телевизионни излъчвания и филми. Пробивът ѝ в малкия екран е през 90-те години, когато играе основната роля в сериала на Би Би Си " Изящен романс ". Тя има и непрекъсната роля в телевизионния сериал " С течение на времето ", който се излъчва от 1992 до 2005 година

По-късно тя минава към малкия екран и киното и става известна в Обединеното кралство и по света.

Някои от забележителните кино функции на Денч включват кралица Виктория в " Госпожа Браун " (1997 г.), М в поредицата филми за Джеймс Бонд (1995-2012 г.) и Филомена Лий във " Филомена " (2013 г.). Номинирана е за седем награди " Оскар " и печели една - за най-хубава поддържаща женска роля за ролята си във кино лентата " Влюбеният Шекспир " (1998).

Денч е може би най-известна с ролята си на М, ръководителката на MI6, във филмовата поредност за Джеймс Бонд. За първи път се появява в ролята на М в " Златното око " през 1995 година и продължава да играе тази роля в още седем кино лентата, преди да се отдръпна от нея през 2012 година

През кариерата си Денч е удостоена и с голям брой други награди, в това число няколко награди БАФТА, " Оливие " и " Тони ". През 1988 година е оповестена за Дама-командор на Ордена на Британската империя.

В допълнение към работата си в киното и малкия екран, Денч се занимава интензивно и с щедрост и е патрон на голям брой организации. Тя е звучен защитники работи вподкрепа на изкуството в образованието и в обществото като цяло.

Денч е считана за една от най-великите актриси на своето потомство, оказала доста въздействие върху света на театъра, киното и малкия екран.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР