Джуд Белингам направи нов силен мач за Борусия (Дортмунд), в

...
Джуд Белингам направи нов силен мач за Борусия (Дортмунд), в
Коментари Харесай

Борусия се развихри преди сблъсъка със Сити, Белингам отново впечатли

Джуд Белингам направи нов мощен мач за Борусия (Дортмунд), в който вкара два гола за домакинския триумф с 5:0 над Щутгарт в среща от 11-ия кръг на Бундеслигата. По този метод британският национал към този момент има 8 попадения от началото на сезона във всички шампионати. Отделно през днешния ден той беше с водеща роля и при още един от головете – на Юсуфа Мукоко. 

Изненадващо Никлас Зюле се регистрира с попадение и асистенция, а другият гол осъществя завърналият се измежду титулярите Джовани Рейна.

С този триумф Борусия поставя завършек на серия от три дуела без триумф в шампионата и загрява по най-хубавия метод за идния във вторник двубой с Манчестър Сити в Шампионската лига. 

Дортмунд си реши мача още през първата част, след която водеше с 3:0. Във 2-рата минута Зюле откри Белингам, който от придвижване сложи началото на „ головия дъжд “. В 13-тата самият бранител беше прецизен след центриране на Рейна, а в 44-тата американецът повиши на 3:0.

През второто полувреме Белингам блесна още веднъж с майсторски удар в 53-тата за 4:0, а 20 минути по-късно оказа помощ на Рафаел Герейро да подаде към Мукоко на празна врата за 5:0.

За Щутгарт това е пета загуба и отборът остава в зоната на изпадащите. 

 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР