Жител на Мауи държеше 2-годишно дете на непознат в океана, докато чакаха спасение

...
Джуби Бедоя прекара часове в Тихия океан, стискайки парче шперплат
Коментари Харесай

Джуби Бедоя прекара часове в Тихия океан, стискайки парче шперплат с една ръка, докато държеше 2-годишно дете на непознат дете, тъй като пожарът завладя град Лахайна.

„Докато бяхме във водата, чухме хора да крещят“, казва Бедоя пред Мигел Алмагуер за TODAY. „Сякаш някой току-що е хвърлил бомба.“

Неговата история е само една от онези, които са потърсили убежище в океана, докато са бягали от най-смъртоносния горски пожар в съвременната история на САЩ, докато броят на загиналите нараства до 96.

Деветнадесетгодишният Ноа Томпкинсън и неговият 13-годишен брат също избягаха от пламъците от водата заедно с майка си. Те разказват на TODAY, че братята се скупчили около майка си, за да я затоплят, докато часовете минаваха.

„Ние не я спасихме“, каза по-големият брат. „Тя също ни спаси.“

Докато огнени стени заобиколиха дома на Майк Чичино и съпругата му Андреза в Мауи, двойката трябваше да бяга, за да спаси живота си и да се гмурне в Тихия океан, за да избяга от пламъците.

Описаната двойка чувствата им на дезориентация, докато се гмуркаха в океана, за да се спасят от пламъците, обхванали дома им.

„Течението ни измъкваше“, каза Майк Чичино на кореспондента на NBC News Дана Грифин в ДНЕС. „Не можете да видите нищо. В един момент имаме огън по нас и не знаем къде е земята.“

След като се върнаха на плажа, двойката отчаяно потърси своите изчезнали кучета, докато чуват виковете на съседите си.

„Сякаш на всеки 10 фута беше „Помощ, помощ!““, каза Чикино. „И помогнах на колкото се може повече хора. Но не можах да продължа, защото има твърде много жега.“

Сам Йънгър и съпругата му Джоузи избягаха от дома си на брега на морето само с няколко секунди адът превърна голяма част от техния квартал на историческата улица Front Street в Lahaina в пепел.

„Беше опустошително“, каза Сам Йънгър. „Неописуемо, немислимо, наистина просто да видя какво се случва с унищожаването на всички хора, които са били надолу по този път.“

Инструкторът по сърф Лиза Панис каза, че е работила, за да помага на другите, докато нейната улица гори.

„Аз и моят приятел изтичахме в горяща сграда“, каза тя. „Спасихме две деца. Спасихме две деца, закарахме ги в безопасност при майка им.“

Кметът на окръг Мауи Ричард Бисен каза, че броят на загиналите може да продължи да нараства, тъй като спасителите са успели да претърсят само външната част на сградите които бяха изгорени, а не вътрешността.

„Видяхме опустошение, разрушение, неизмерима загуба“, каза Бисен пред Савана Гътри на ДНЕС на 11 август. „Загуба на живот, загуба на исторически места и имоти, Но аз съм уверен, че като общност, която се обединява, ще възстановим. И това със сигурност е нашето намерение. за смъртни случаи.

Кметът беше попитан за доклади на жители, които казват, че не са чули никакви сирени или не са имали предварително предупреждение, че огънят се стоварва върху техните квартали.

" Мисля, че това беше невъзможна ситуация“, каза той. „Ветровете, които ни удариха от тази страна на острова и всъщност в други части на острова, в някои райони поривите бяха до 80 мили в час. Всичко се случи толкова бързо.

„Мога Не коментирам дали сирените са свирили или не, но знам, че пожарите избухнаха толкова бързо и се разпространиха толкова бързо“, продължи той.

Църквите и приютите предлагат на разселените жители храна, дрехи и място за спане, докато аварийният персонал работи за възстановяване на електрозахранването и течащата вода в западната част на острова.

„Лахайна ще се възстанови“, каза Йънгър. „Ще отнеме много работа , и много години и много работна ръка. Но не се съмнявам, че ще се възстанови."

Тази статия е публикувана първоначално на TODAY.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР