ДЖУБА, Южен Судан (АП) — Въоръжени мъже нападнаха селяни в

...
ДЖУБА, Южен Судан (АП) — Въоръжени мъже нападнаха селяни в
Коментари Харесай

52 убити при сблъсъци в оспорвания богат на петрол африкански регион Абей, каза официален представител

ДЖУБА, Южен Судан (АП) — Въоръжени мъже нападнаха селяни в богатия на нефт район Абей, за който претендират както Судан, по този начин и Южен Судан, оставяйки минимум 52 души убити, в това число миротворец на Организация на обединените нации, и 64 ранени, сподели районен чиновник в неделя.

Мотивът за офанзивата в събота вечерта не е явен незабавно, само че се подозира, че е осъществена към земя спор, сподели Булис Кох, министър на информацията на Абей, пред Асошиейтед прес в телефонно изявление от Абей.

Смъртоносното етническо принуждение е постоянно срещано събитие в района, където членовете на племето Туик Динка от прилежащия щат Уарап са затворени в аграрен спор с Ngok Dinka от Abyei за региона Aneet, ситуирана на границата.

Нападателите в съботното принуждение са били въоръжени младежи от племето Нуер, които са мигрирали в щата Варап предходната година заради наводнения в техните региони, сподели Кох.

В изказване Временните сили за сигурност на Организация на обединените нации за Абей (UNISFA) осъдиха насилието, което умъртви миротвореца.


Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР