Джой Милвард е съпруга на 50-годишния Робин Гънингам, който е

...
Джой Милвард е съпруга на 50-годишния Робин Гънингам, който е
Коментари Харесай

Разкрит ли е най-накрая Банкси? Съобщиха истинското името на художника

Джой Милвард е брачна половинка на 50-годишния Робин Гънингам, който е посочен като първи ответник в правосъдно дело във Върховния съд против " художника, прочут като Банкси ". Жената, за която се твърди, че е омъжена за неуловимия махленски художник, прочут като Банкси, сама е някогашен парламентарен лобист от Лейбъристката партия. 

Г-жа Милвард е родом от Уест Мидландс и е работила като откривател за лейбъристкия народен представител Остин Мичъл. По-късно тя основава Principle Affairs, лобистка група за благотворителни организации, и се допуска, че се е срещнала с Гънингам към 2003 година
Двамата се венчават в Лас Вегас през 2006 година, само че се допуска, че държат да останат себе си, даже измежду съседите си. Един от източниците споделя: " Дори тези, с които от време на време беседват, нямат визия кои са те в реалност. Единствените хора, които знаят същинската му идентичност, са тези от вътрешния кръг, които са били тествани. "

Някои от роднините на Джой не са знаели кой е брачният партньор ѝ и с какво се занимава.

В продължение на години същинската идентичност на Банкси е известна тайнственост измежду пресата и обществеността.

Творбите на партизанския художник, които постоянно украсяват фасадите на къщи, определени на инцидентен принцип, могат да доведат до повишаване на цената на постройките и да оставят притежателите им в неразбиране.

Но тази седмица анонимният художник може да бъде заставен да разкрие същинската си идентичност, откакто бе посочен в дело във Върховния съд.

Андрю Галахър, пионер на рейва и авторитетен създател на графити, съди " художника, прочут като Банкси " за клюка, а Pest Control Ltd, която продава творбите на Банкси, е посочена като съищец.

Адвокатите на Галахър отхвърлят да разкрият детайлности по делото, базирайки се на дискретност, само че правосъдното съвещание може да наложи разкриването на самоличността на Банкси.

Banksy could finally be unmasked after his company appears in court battle
— Pubity (@pubity)

В продължение на 30 години с личността на художника са свързвани редица ярки обществени персони, измежду които вокалистът на Massive Attack Робърт Дел Наха, Джейми Хюлет от Gorillaz и даже водещият на Art Attack Нийл Бюканън, оповестява The Sun.

Но едно име се отличава от останалите - това на 50-годишния художник Робин Гънингам, който значително е запазил профила си под радара. Важното е, че той е посочен като първия ответник в делото на Галахър против Банкси.

Родом от родния град на Банкси - Бристол, вестниците в предишното са се опитвали и не са съумели да разпознават Гунингам като партизанския художник.

Учени от университета " Куин Мери " се пробваха да свържат Гънингам с графити, появили се в Ямайка през 2004 година

Изследователите се стопират на фотография, на която се вижда мъж в торбести облекла, въоръжен с шаблони, скицник и спрейове.

Идентификацията обаче надалеч не е безапелационна, защото Банкси упорства, че мъжът на фотографията не е той, както и родителите на Гънингам.

Въпреки това наблюдаващите виждат аналогия сред мъжа на фотографията и учебна фотография от 1989 година на възпитаници от катедралното учебно заведение в Бристол, измежду които се счита, че е и Гънингам.

Самият Гънингам съблюдава непоколебим кодекс на безмълвие, откогато за пръв път е обвързван с Банкси, както и брачната половинка му Джой Милвард.
Син на мениджъра по договорите Питър Гунингам и секретарката Памела Доукин-Джоунс, Гунингам израства в богатия квартал Клифтън в Бристол и се твърди, че от дребен се е стремял да стане художник.

Скот Нърс, някогашен негов съученик, разказва Гънингам като един от тримата души в групата му, които са били " извънредно надарени в изкуството ", и прибавя, че той е правил доста илюстрации.

Антъни Халет, който живеел покрай фамилията, си спомня за тях с положително.

Той споделя: " Семейството постоянно е било доста благо. Не знам сигурно, само че мисля, че Робин работеше като художник на графити. Той работеше за други хора и изчезваше за месеци наред. "

През 1985 година в изложба " Арнолфини " в Бристол се организира галерия, наречена " Графити изкуството във Англия ", на която художници пръскат багра непосредствено по стените на галерията, а хип-хоп групата The Wild Bunch, която по-късно се трансформира в Massive Attack, свири.

През 2006 година в изявление за списанието за попкултура Swindle Банкси споделя: " Аз съм от относително дребен град в Южна Англия. Когато бях на към 10 години, едно момче на име 3D рисуваше интензивно по улиците. Мисля, че той беше ходил в Ню Йорк и беше първият, който върна рисуването със спрей в Бристол. Израснах, виждайки спрейове по улиците, доста преди да ги видя в списание или на компютър, написа vesti.bg.

" 3D се отхвърля от рисуването и основава групата Massive Attack, което може би е било добре за него, само че е огромна загуба за града. Графитите бяха нещо, което всички обичахме в учебно заведение. “

Първата галерия на самия Банкси е в Шордич през 2001 година, само че той реализира триумф едвам с изложбата си Turf War няколко години по-късно.

След това той основава известни произведения, измежду които " Момичето с балона ", която по чудноват метод е накъсана на търг на Sotheby`s в Лондон, преди да бъде продадена за 18,6 млн. паунда (25,4 млн. долара).

Документалният му филм " Изход от магазина за дарове " е номиниран за " Оскар " през 2010 г
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР