Джоузеф Паркър спечели битката си с Дионтей Уайлдър по убедителен

...
Джоузеф Паркър спечели битката си с Дионтей Уайлдър по убедителен
Коментари Харесай

Джоузеф Паркър сътвори изненадата - направи Дионтей Уайлдър труден за рисуване

Джоузеф Паркър завоюва борбата си с Дионтей Уайлдър по безапелационен метод, с цел да показва разликата в класите сред двамата. От една страна някогашният първенец на WBC се популяризира с десния си прав и нищо повече, до момента в който някогашният притежател на колана на WBO построи името си с боксови умения в офанзива, отбрана и тактика.

Новозеландецът имаше явен проект за деяние против " Бронзовия бомбардировач " и го извърши напълно до най-малкия подробност. Той отбягваше дясната ръка на американеца, като методично вкарваше крошета в тялото и главата.

Началните рундове бяха скучновати за гледане, само че въпреки всичко отидоха в актива на Паркър, защото Уайлдър просто обикаляше кръга в търсене на удара без да го приготвя.

За малко не видяхме нокаут в 8 рунд, когато Паркър навлезе в мощна серия и като че ли единствено времето не му стигна, с цел да довърши Уайлдър.

В най-хубавия случай Дионтей се пребори за точките в 1-2 рунда и това бе видяно от съдиите, тъй като те в последна сметка отсъдиха единомислещо с 120:108, 118:111 и 118:110 в интерес на Джоузеф Паркър.

Новозеландецът по този начин се окичи с интерконтиненталната купа на WBO и интернационалната купа на WBC, с цел да се трансформира в наложителен кандидат на двете федерации в обозримото бъдеще.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР