Джоузеф Паркър победи след единодушно съдийско решение Дионтей Уайлдър (118-111,

...
Джоузеф Паркър победи след единодушно съдийско решение Дионтей Уайлдър (118-111,
Коментари Харесай

Паркър наби Уайлдър, Джошуа отказа Валин

Джоузеф Паркър победи след единомислещо съдийско решение Дионтей Уайлдър (118-111, 118-110, 120-108) в 12-рундов дуел от боксовата галавечер в Саудитска Арабия. Това значи, че няма да има мач – Дионтей Уайлдър. Джошуа се беше съгласил да се бие с Джошуа на 9 март, само че единствено, в случай че и двамата завоюват нощес в Рияд. Сега би трябвало да се уговори мач с Паркър.

31-годишният новозеландец реализира 34-ия си триумф на кръга (23 с нокаут), а има и 3 провали. Той беше притежател на международната купа на WBO от 2016-а  до 2018 година, защитавайки я два пъти. Паркър имаше предимство през цялото време и нанасяше мощни удари с дясната си ръка. „ Получи се рискова борба, сложен мач. Тренирахме доста съществено за това. Стратегията ми бе да остана спокоен и съсредоточен във всяка една минута. Страхотен завършек на годината за мен “, разяснява Паркър.

38-годишния Уайлдър към този момент има 43 победи (42 с нокаут), 3 загуби и 1 тъждество. Американецът държеше международната купа на WBC от януари 2015-а до февруари 2020 година.
Джошуа завоюва трети мач през годината
Джошуа завоюва трети следващ мач през 2023 година след двете проваляне от Олександър Усик. Той победи шведа Ото Валин с.

Джошуа доминираше на кръга и превъзхождаше противника си в доста аспекти – беше по-бърз, по-активен, по-точен и удряше по-силно. В петия рунд шведът едвам не падна след мощен удар, само че устоя. По време на почивката преди шестия рунд треньорският му екип постави завършек на срещата.

34-годишният Джошуа към този момент има 27 победи (24 с нокаут) и 3 загуби. 33-годишният Ото Валин претърпя второ проваляне в кариерата си, в която има и 26 победи (14 с нокаут).

На трибуните в Рияд беше футболната звезда Кристиано Роналдо, който седеше паралелно до някогашния ММА първенец Конър Макгрегър.

„ Не гледах мача на Уайлдър. Бях съсредоточен върху себе си. Знаех какъв брой е значим моят мач за мен. Чух, че Дионтей е изгубил, само че какво от това, той ще се завърне. С всичко, което той е казвал за мен, мога да го разкъсам, само че се надявам, че ще се върне на кръга. От него зависи зали ще се надигнем един против различен и съм сигурен, че всички желаят този мач “, сподели Джошуа.

Too much for the Bomber

Joseph Parker shook the boxing world with a unanimous win over Wilder

— DAZN Boxing (@DAZNBoxing)

Back to his old ways?

Anthony Joshua delivers powerful shots on his way to an early stoppage win.

— DAZN Boxing (@DAZNBoxing)
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР