Джошуа Франко ще защитава титлата си от WBA в категория

...
Джошуа Франко ще защитава титлата си от WBA в категория
Коментари Харесай

Франко защитава титлата на супер муха в Япония тази събота

Джошуа Франко ще пази купата си от WBA в категория супер муха против Казуто Йока в реванш тази събота в Токио, Япония. Все още няма информация в коя мрежа ще бъде показана борбата Франко против Йока.

Последният път, когато се срещнаха, боят не бе излъчен по малкия екран в Съединените щати. Мачът е проведен в Япония, тъй като там ще бъдат обезпечени повече пари, в сравнение с в САЩ- За да може Франко да се бие вкъщи в Сан Антонио, той ще би трябвало да направи огромна оферта, с цел да организира борбата там, и няма късмет да направи парите, които ще направи в Япония.

Франко и Йока направиха равностойни 12 рунда на 31 декември в Оита, Токио, Япония.  Въпреки че изглеждаше, че печели с огромен резултат в очите на доста хора, съдиите го оцениха със 115-113 за Франко и 114-114, 1114-114.

Интересното е, че 33-годишният Йока  ще оваканти своята купа на WBO в категория супермуха, вместо да я пази против неговият наложителен кандидат Джунто Накатани, против който Световната боксова организация неотдавна му подреди да се изправи.

Това е интелигентен ход от страна на Йока, тъй като непобеденият 25-годишен Накатани евентуално би го победил, а евентуално и всички останали в категорията. Йока най-малко има късмет да победи 27-годишния Франко, в случай че съдиите оценят борбата позитивно, както направиха последния път, когато се биха.

Титлата на Франко на WBA в категория петел още веднъж ще бъде заложена, само че коланът на Йока на WBO няма. Той освобождава купата си преди офертата на 28 февруари за наложителен дуел против Джунто Накатани.

Роденият в Сан Антонио, Тексас, е по-големият брат на 23-годишния Джеси „ Бам “ Родригес, известен някогашен първенец на WBC в категория супер муха. Преди да избере да се откаже от купата си на WBO в супер муха, Йока отбрани колана си шест пъти. Франко е трогателен войник с доста добър удар, сходен на първенеца на WBA в полутежка категория Дмитрий Бивол. Той сплотява ударите си в комбинации от три до пет удара, с цел да победи съперниците си, което Франко направи против Йока предишния декември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР