Джош Роси е професионален фотограф, който живее и работи в

...
Джош Роси е професионален фотограф, който живее и работи в
Коментари Харесай

Фотограф превърна тежко болни деца в супергерои


Джош Роси е професионален фотограф, който живее и работи в Съединените щати. В средата на тази година той провежда специфична фотосесия, с която сбъдна фантазията на шест тежко заболели деца, трансформирайки ги в супергерои от комикс сагата „ Лигата на справедливостта “.

 Деца супергерои

„ Посланието зад плана беше, че  нашите недостатъци в действителност ни вършат мощни . Сега в медиите – по малкия екран и в обществената мрежа, постоянно децата с онкозаболявания са показвани като страдащи и на легло, а аз желаех някак си да прекатурна тази визия “, сподели Роси за bTV.

 Джош Роси

Снимка: bTV

„ Принципът, по който взехме решение всяко едно дете да бъде избран персонаж, беше то и супергероят да имат нещо общо “, изясни той Роси.

Така 9-годишният Тийгън Пети, който има синдром на хипопластичното ляво сърце, става Супермен. „ Тийгън има половин сърце и това е неговото едва място. Супермен също има уязвимост – това е криптонитът “, изясни фотографът.

 Деца супергерои

Двегодишният Матаезе, който има необичаен тип левкемия, се трансформира в Аквамен; 7-годишният Зейдън, който страда от синдрома на недостиг на вниманието и хиперкативност, става Светкавицата; а 5-годишният Саймън, който се бори с форма на раково заболяване на нервната система, е Батман; петгодишният Кейдън, който е с две протези на краката, е Киборг, а страдащата от рак на окото Софи се трансформира в Жената знамение.

 Деца супергерои

„ Жена ми Роксана, която продуцираше фотосесията, реши, че вместо да върви в лечебните заведения, с цел да откри герои за фотосите, ще ги потърси посредством „ Facebook “, описа фотографът.

Джош отпечатва фотосите на децата на киноафиши и им ги изпраща.

„ Мисля, че това е една от най-великите хрумвания, която в миналото е хрумвала на някого, тъй като сниманото въодушеви доста хора, вижда се страстта на детските лица и какъв брой доста им е вдъхнало сили това да видят себе си по този метод на киноафиш “, показа той./ Бтв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР