Джош Окоги е спряган за една от звездите на Нигерия

...
Джош Окоги е спряган за една от звездите на Нигерия
Коментари Харесай

Джош Окоги: Искаме да накараме Нигерия да се гордее

Джош Окоги е спряган за една от звездите на Нигерия в идното Световно състезание. Атлетичният гард на Минесота Тимбъруулвс направи мощен сезон в НБА, отличавайки се със постоянна игра в отбрана, висок отскок и колоритни забивки. “Много съм разчувствуван за началото на Мондиала. Горд съм, че ще нося зеления потник, и че ще представям страната си. Ще покажем на света, че сме конкурентноспособни.”

“Подготовката за шампионата бе доста изтощаваща, само че ние сме подготвени за борбите в него. Все още имаме няколко дни, с цел да затвърдим химията сред нас и да покажем, че сме стимулирани на 100%. Нетърпеливи сме, тъй като желаеме да създадем родината и почитателите си горди. Можем да усетим вълненията в целия екип, броим дните до стъпването ни на паркета за първия мач от първенството”, съобщи младокът пред формалната страница на Мондиал 2019.

Нигерия демонстрира доста усъвършенстване в резултатите си в последните години. В Олимпийския квалификационен шампионат през 2012-та, африканците съумяха да отстраняват южните ни съседи Гърция, с помощта на което получиха късмет да показват родината си на Олимпиадата в Лондон. След това в Тунис нигерийците подвигнаха купата на АфроБаскет 2015, което им разреши още веднъж да пазят зелените цветове на Олимпиадата в Рио. Запитан какво мисли за конфликтите, Окоги откри време да отговори:

“Фокусирани сме основно върху себе си. Аржентина са доста умел тим, Русия имат редица положителни играчи, а Южна Корея също не са за подценяване”.

“Не се плашим от никого, ще влезем във всеки мач с мисълта за победа. Не желаеме да приключим присъединяване си след единствено три мача. Ние сме амбициозни. Мотивирани сме да се борим с тези три тима, с цел да продължим напред и ще поставим всички старания, с цел да го създадем.” Нигерия имат още двама играчи с огромен опит и затвърдили се като ветерани - Айк Диогу и Ал-Фарук Амину.

“Те са доста значими за нас, прелестно е, че имаме съотборници от тяхната класа. Те знаят толкоз доста за играта, имат страховит опит и ни дават доста препоръки по какъв начин да подобрим играта си. Играли са в задоволителен брой шампионати в историята си и знаят по какъв начин да подходят, когато стане дума за международно състезание.”

“Всички сме обединени с една цел. Играем като тим, играем като едно. Правим го за родината ни, с цел да може тя да е горда с нас.” Нигерия са сложени в група B дружно с Аржентина, Русия и Южна Корея. Те стартират борбата в събота против Русия, вторият им мач е на 2-ри септември против Аржентина, а финалният мач от групата им е на 4-ти септември против Южна Корея, като и трите мача са с начален час 11:30 българско време.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР