Джош Бел изигра най-добрия мач в досегашната си кариера в

...
Джош Бел изигра най-добрия мач в досегашната си кариера в
Коментари Харесай

Питсбърг довърши Сейнт Луис в Деня на майката

Джош Бел изигра най-хубавия мач в досегашната си кариера в МЛБ пред очите на своята майка. Първият бейзмен на Питсбърг Пайрътс батира 4 от 4 с персонален връх от 5 RBI и на практика самичък обезпечи разликата за успеха с 10:6 в последния мач от гостуването против Сейнт Луис Кардиналс в постоянния сезон.

Финалът в четворната серия на ст. " Буш " се падна във втората неделя на май, която по традиция в Съединени американски щати е почитана като Деня на майката. Затова по трибуните се бяха събрали голям брой майки, най-вече на играчи от отбора на домакините. Там обаче беше и Миртъл Бел, пристигнала особено от Луизиана в Мисури да гледа сина си.



" Преди мача на смешка споделих на Джош, че би трябвало да направи нещо особено за Миртъл – описа мениджърът на Питсбърг Клинт Хърдъл. – А той единствено ми отвърна: " Да, знам. "

Бел изведе " пиратите " напред още в 1-вия ининг, прибирайки двама рънери с двоен шлагер за 2:0. В 7-ия пък инфилдерът изравни резултата с троен хоумрън за 6:6. Освен това той добави и два сингъла и остана на един троен шлагер разстояние от цялостен цикъл в офанзива. 26-годишният слъгър към този момент е в серия от 12 следващи мача с шлагер, като в този интервал е батирал приблизително.408 (20 от 49) с 4 хоумръна и 16 RBI.



" Беше прелестно – показа Бел. – Това е един от тези сюжети, в които знам, че мама ще бъде също толкоз разчувствана да ме гледа, даже да завърша 0 от 4. Но да чествам успеха, до момента в който тя ме гледа, е просто необикновено! "

Успехът беше трети следващ за Пайрътс в гостуването против Кардиналс и тимът завоюва безапелационно серията с 3-1 на терена на своя противник в Централната дивизия на Националната лига. С по 2 RBI способстваха Колин Моран и пинч-хитърът Адам Фрейзиър, а една точка вкара Кевин Нюман.



Крис Стратън (W 1-0) се оказа печеливш питчер, откакто не позволи точка в единствената си отбрана в 6-ия ининг. Загубата пое хвърлялият в 7-ия за " чинките " Джон Бребия (L 1-2, BS 1). Домакините означиха всичките си точки в първите две набези – в 1-вия ининг Пол Голдшмит удари двоен хоумрън, Пол де Йонг се разписа при уайлд пич, а Джед Гьорко добави RBI-сингъл, а във 2-рия Хосе Мартинес изстреля нов двоен хоумрън.

Питсбърг (20-17) измести Сейнт Луис (22-19) от третото място в дивизията, като и двата отбора изостават с по три мача и половина от водача Чикаго Къбс (24-14) и с мач и половина от втория Милуоки Бруърс (24-18). На последно място след първата четвърт от сезона е Синсинати Редс (18-23).



Сейнт Луис Кардиналс - Питсбърг Пайрътс 6:10
ст. " Буш "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ПИТСБЪРГ
3
0
0
0
0
0
5
2
0
10
14
0
СЕЙНТ ЛУИС
4
2
0
0
0
0
0
0
0
6
12
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 12 МАЙ:

Американска лига

Балтимор Ориолс - Лос Анджелис Ейнджълс 5:1
Бостън Ред Сокс - Сиатъл Маринърс 11:2
Торонто Блу Джейс - Чикаго Уайт Сокс 1:5
Тампа Бей Рейс - Ню Йорк Янкис 1:7
Хюстън Астрос - Тексас Рейнджърс 15:5
Минесота Туинс - Детройт Тайгърс 3:5
Оукланд Атлетикс - Кливланд Индиънс 3:5

Национална лига

Ню Йорк Метс - Маями Марлинс отсрочен
Колорадо Рокис - Сан Диего Падрес 10:7
Сан Франциско Джайънтс - Синсинати Редс 6:5
Аризона Дайъмъндбекс - Атланта Брейвс 3:5
Лос Анджелис Доджърс - Вашингтон Нешънълс 6:0
Чикаго Къбс - Милуоки Бруърс 4:1

Интерлига

Канзас Сити Роялс - Филаделфия Филис 1:6

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР