ДЖОРДЖТАУН, Гвиана (АП) — Нови сътресения, включващи преходен президентски съвет,

...
ДЖОРДЖТАУН, Гвиана (АП) — Нови сътресения, включващи преходен президентски съвет,
Коментари Харесай

Смъртни заплахи и опасения за сигурността възпрепятстват създаването на съвет, който ще избере следващия лидер на Хаити

ДЖОРДЖТАУН, Гвиана (АП) — Нови разтърсвания, включващи временен президентски съвет, който ще дава отговор за избора на новия водач на Хаити, провокираха вълна от срещи с Карибски водачи и длъжностни лица от Съединени американски щати, Канада и Франция, споделиха публични лица в понеделник.

Съветът към момента не е положил клетва заради опасения по отношение на сигурността на своите членове, наред с други неща, районен чиновник, който не беше акредитиран да приказва с медиите, сподели Асошиейтед прес при изискване за анонимност. Служителят е основан в Гвиана, която служи като централа на районния търговски блок, прочут като Caricom, който оказва помощ за основаването на преходния съвет.

Забавянето в основаването на съвета идва, защото банди не престават да правят офанзиви в столицата на Хаити. От 29 февруари въоръжени лица опожариха полицейски сектори, откриха огън по основното интернационално летище, което остава затворено, и щурмуваха двата най-големи пандиза в страната, освобождавайки повече от 4000 пандизчии.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР