Джордж Стини-младши е най-младият човек, осъден на смърт през 20-ти

...
Джордж Стини-младши е най-младият човек, осъден на смърт през 20-ти
Коментари Харесай

Момчето, вдъхновило Стивън Кинг, е убито без вина

Джордж Стини-младши е най-младият човек, наказан на гибел през 20-ти век в Съединените щати. Той бил едвам на 14 години, когато е екзекутиран в електрически стол.

По време на процеса, до деня на изтезанието, той непрекъснато държи Библията в ръцете си и се кълне, че е почтен за закононарушението, в което го упрекват. Той бил упрекнат в убийството на две бели девойки - Бети на 11 години и Мери на 7 години. Телата са открити наоколо до къщата, в която момчето живеело с родителите си, съобщи Канал 3.

По време на процеса цялата правосъдна комисия била с бял цвят на кожата. Процесът траял единствено 2 часа, а правосъдните заседатели произнесли присъдата след 10 минути. Родителите на детето били застрашени и не им било разрешено даже да го посещават в пандиза и в правосъдната зала. Впоследствие били изцяло изгонени от града. Преди изтезанието си Джордж прекарал 81 дни, без да се вижда с родителите си. Той е бил настанен в затвор, на 80 км от родния си град. Всичките му показания били изслушани от служители на реда и следователи, сами, без наличието на родителите или юриста му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР