Джордж Стини-младши до деня на екзекуцията постоянно държи Библията в

...
Джордж Стини-младши до деня на екзекуцията постоянно държи Библията в
Коментари Харесай

14-годишно момче е най-младият екзекутиран човек в света 


Джордж Стини-младши до деня на изтезанието непрекъснато държи Библията в ръцете си и се кълне, че е почтен за закононарушението, в което го упрекват.

Той е бил упрекнат в убийството на две бели девойки - Бети на 11 години и Мери на 7 години. Телата са открити наоколо до къщата, в която момчето живеело с родителите си. По време на процеса цялото правосъдно жури било с бял цвят на кожата.

Процесът траял единствено 2 часа, а правосъдните заседатели произнесли присъдата след 10 минути. Родителите на детето били застрашени и не им било разрешено даже да го посещават в пандиза и в правосъдната зала. Впоследствие били изцяло изгонени от града.

Преди изтезанието си Джордж прекарал 81 дни без да се вижда с родителите си. Той е бил настанен в затвор на 80 км от родния си град. Всичките му показания били изслушани от служители на реда и следователи, сами, без наличието на родителите или юриста му.

Той бил екзекутиран посредством ток, а през главата му минават 5380 волта. Умира едвам след вторият токов удар, като безусловно е изпържен. 70 години по-късно неговата непорочност е дефинитивно потвърдена от арбитър в Южна Каролина. Желязото, с което са били убити двете девойки, тежало повече от 19, 07 кг. Следователно Стини не би могъл даже да го вдигне, камо ли да удари задоволително мощно, с цел да убие две девойки. Детето било почтено.

Според осведомени той е бил наказан и екзекутиран единствено тъй като е бил черен. Стивън Кинг е толкоз въодушевен от този случай, че написа книгата си "Зеленият път " (The Green mile), филм, който излезе през 1999 година в киносалоните. В него вместо малко момче наказаният е огромен мъж, който има способността да лекува.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР