Джордж Ръсел сравни участието на Ник де Врийс в надпреварата

...
Джордж Ръсел сравни участието на Ник де Врийс в надпреварата
Коментари Харесай

Ръсел: Де Врийс имаше по-тежка задача, отколко аз в Бахрейн през 2020

Джордж Ръсел съпостави присъединяване на Ник де Врийс в конкуренцията за Гран При на Италия с екипа на Уилямс със своя дебют за екипа на Мерцедес в Гран При на Сахир през 2020 година.

Тогава британецът размени седемкратния международен първенец Люис Хамилтън, който бе с ковид, в състава на „ Сребърните стрели “ и бе доста покрай успеха на периферната настройка на пистата „ Сахир “. Тогава единствено неприятния шанс и неприятните стратегически решения на Мерцедес го отпратиха на осмата позиция на финала, откакто води допълнително от половината съревнование.

На „ Монца “ Де Врийс трябваше да се включи в спортния уикенд с Уилямс от третата подготовка, откакто в събота сутринта титулярният водач Алекс Албон се почувства зле и посети болница, където се оказа, че има апендицит. За Де Врийс задачата в „ Храма на скоростта “ не бе по никакъв начин лека, само че той се оправи доста добре с нея, откакто победи своя съотборник Никола Латифи и в квалификацията, и в надпреварата, в което финишира девети.
 От Уилямс излязоха с детайлности за положението на Алекс Албон От Уилямс излязоха с детайлности за положението на Алекс Албон
По думите на Ръсел неговото присъединяване в Гран При на Сахир преди две години е било много по-лесно от това на Де Врийс, заради няколко аргументи. Една от тях е фактът, че тогава британецът бе титулярен водач на Уилямс и имаше спортен темп, а също така и цялостен спортен уикенд да свикне в държанието на W11, а освен 25 минути преди квалификацията. Освен това в първата подготовка в Италия Де Врийс бе зад кормилото на болида на Астън Мартин на Себастиан Фетел.

„ Мисля, че за него беше по-трудно, в сравнение с беше за мен, тъй като тогава аз си бях титулярен водач. Освен това в петък той кара Астън Мартин, а в събота Уилямс, друга кола с друга позиция.

„ Помня когато аз върших проби за Мерцедес, Форс Индия и карах във Формула 2 в това време, отнемаше ми няколко обиколки, с цел да се приспособявам. Нямам какво повече да кажа. Да спечелиш точки в дебюта си с Уилямс е необикновено “, изясни Ръсел.
 Де Врийс отива в Алфа Таури? Де Врийс отива в Алфа Таури?
След мощното си присъединяване в Гран При на Италия някогашният първенец във Формула 2 и Формула Е Де Врийс бива спряган за пилотски места във Формула 1 през 2023 година в няколко тима. Сред тях са Уилямс и Алфа Таури, където той може да размени надлежно Латифи и Пиер Гасли.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР