Джордж Ръсел спечели своята първа победа във Формула 1 по

...
Джордж Ръсел спечели своята първа победа във Формула 1 по
Коментари Харесай

Ръсел: Абу Даби ни върна в реалността

Джордж Ръсел завоюва своята първа победа във Формула 1 по време на конкуренцията за Гран При на Сао Пауло в Бразилия. На „ Интерлагос “ британецът изцяло управлява развоя на събитията и изцяло справедливо победи както в спринта, по този начин и в неделното съревнование.

В Абу Даби през миналия уикенд обаче Мерцедес не съумя да репликира своята форма от Бразилия и Ръсел финишира едвам 5-ти на „ Яс Марина “, до момента в който неговият съотборник Люис Хамилтън даже не приключи поради проблем с неговата хидравлика. Според Ръсел това „ връщане в действителността “ е било належащо за „ Сребърните стрели “ преди зимната пауза във Формула 1.

„ Мисля, че се върнахме в действителността. Това ни беше нужно, тъй като ние оказа помощ да осъзнаем, че ние нужно доста повече, с цел да се борим с Ред Бул следващата година. Определено колата ни има капацитет, само че оптималния ни прозорец за показване е доста дребен. Разликите в представянето в Будапеща, Бразилия, Мексико и Сингапур спрямо тук, „ Спа “ и „ Монца “ са доста огромни “, изясни Ръсел.

Той също по този начин разяснява и идната смяна в разпоредбите, която ще има за цел да ограничи подскачането на колите във Формула 1. Това ще се реализира посредством лекото покачване на крайщата на подовете на колите. 
 ФИА разгласи няколко промени в разпоредбите във Формула 1 за 2023 година ФИА разгласи няколко промени в разпоредбите във Формула 1 за 2023 година
„ Мисля, че ние не бяхме единствения тим, който имаше проблеми с подскачането през този сезон. Промените, които ФИА ще направи с повдигането на ръбовете ще ни помогне в това отношение. Определено това ни изтущаваше. Вече съм не запомнил какво е да карам колата без те да подскача на вършиме и в завоите. Ще съм удовлетворен, в случай че се поява в Бахрейн (за предсезонните тестове) следващата година и нямаме отскачане “, разяснява британецът.

Той също по този начин съпостави своята победа с Бразилия с цялостното показване на Мерцедес в хода на сезон 2022. В него „ Сребърните стрели “ приключиха на трето място в конструкторския шампионат със единствено една победа и един полпозишън, като и двата бяха извоювани от Ръсел (в Бразилия и Унгария).

„ Много съм горделив от това, което постигнахме предходната седмица (в Бразилия), само че аз съм тук, с цел да стана международен първенец, а до там имаме дълъг път. Със сигурност е хубаво, че към този момент имам победа, само че в този спорт си толкоз добър, колкото в последното си съревнование, а то беше в Абу Даби. Ние завършихме пети тук. Аз съм четвърти в шамионата. Определено ще виждам с горделивост на този сезон, само че знам, че имаме да се подобряваме доста, в случай че желаеме да победим Ред Бул и Макс (Верстапен) “, съобщи Ръсел.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР