Джордж Ръсел ще наследи Валтери Ботас във втория болид на

...
Джордж Ръсел ще наследи Валтери Ботас във втория болид на
Коментари Харесай

Мерцедес оповестиха заместника на Ботас

Джордж Ръсел ще наследи Валтери Ботас във втория болид на Мерцедес за сезон 2022 във Формула 1, оповестяват от тима. 23-годишният британец ще си партнира със сънародника си и международен първенец Люис Хамилтън. Ръсел кара две години за Уилямс.

" Този ден е специфичен за мен и в персонален, и в професионален проект. Изпитвам обаче смесени страсти. Мерцедес е огромна крачка напред в кариерата ми, само че в това време ще се наложи да се разделя с приятелите ми в Уилямс, които в действителност усещам като семейство ", сподели той.

" Признавам обаче, че към този момент очаквам с неспокойствие идващия сезон, тъй като това е опция, която считам да сграбча с две ръце. Разбира се, знам и какво огромно предизвикателство ще бъде това. Имам доста да изучавам, тъй като Валтери е вдигнал съществено летвата с постоянството си и успехите, които записа в последните години. Той има сериозен принос за голям брой международни трофеи на Мерцедес ".

Ръсел е водач от програмата на Мерцедес от 2017 насам, когато завоюва GP3 сериите, а година по-късно и Формула 2. Той бе втори в Гран при на Белгия преди две седмици и го направи най-много поради сензационна квалификационна обиколка, а също така има и един старт за Мерцедес от предходната година. Тогава британецът размени диагностицирания с Ковид-19 Хамилтън.

" Доволни сме, че Джордж ще направи идната крачка в кариерата си с болид на Мерцедес. Той е спечелил всяка значима категория под Формула 1 и в последните три години показва, че е кадърен на доста ", сподели шефът на тима Тото Волф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР