Джордж Ръсел се присъедини към отбора на Мерцедес в началото

...
Джордж Ръсел се присъедини към отбора на Мерцедес в началото
Коментари Харесай

Ръсел каза какво го е изненадало най-много в първата му година в Мерцедес

Джордж Ръсел се причисли към тима на Мерцедес при започване на 2022 година, тъкмо когато отборът от Бракли изостана леко в класирането след осем години на съвсем тотална доминация във Формула 1.

В хода на сезон 2022 Мерцедес завоюва единствено една победа, посредством точно на Ръсел, който победи в конкуренцията за Гран При на Сао Пауло в края на годината. На „ Интерлагос “ младият британец завоюва и спринтовата конкуренция, като за него това бяха първите два триумфа във Формула 1.

По време на дългата пауза сред надпреварите в Австралия и Азербайджан Ръсел даде изявление за списанието Square Mile, в което изясни, че за него най-изненадващата част от дебютния му сезон в Мерцедес е пристигнала точно след тази победа в Бразилия.

„ Един от най-изтощаващите моменти предходната година, от психическа позиция, за мен пристигна след успеха в Бразилия. Просто имаше доста страсти по време на самото съревнование, след него също, медиите ми отделяха доста внимание, усетих поддръжката и любовта на доста близки и другари, както и в обществените мрежи.

„ В един миг като че ли ми пристигна малко допълнително. За мен това беше доста изненадващо, напрежението и психическото натоварването, които идват с печеленето на надпреварите. Не е елементарно “, изясни Ръсел.
 В Мерцедес не са съумели да спасят мотора на Ръсел В Мерцедес не са съумели да спасят мотора на Ръсел
В същото изявление британецът разяснява и динамичността сред обособените водачи и по какъв начин те доста ясно схващат какво минава през главата на всеки един от тях, само че не постоянно си оказват помощ, защото не всички са близки един с различен.

„ На първо място всички ние сме състезатели. Всички ние сме доста борбени, само че не бих споделил, че има огромни съперничества, само че когато сложим каските всички ние желаеме да победим другите.

„ Но също по този начин ние се и разбираме, без значение дали приказваме за човек, който не се показва добре заради персонални аргументи, или тъй като има проблеми в тима. Ние разбираме и индивида, който печели и напрежението и напрежението, които идват с успехите.

„ Мисля, че всички ние се разбираме един различен, въпреки всичко ние сме единствено 20 индивида в тази позиция. Да, ние не се поддържаме толкоз доста, тъй като не всички сме си доста близки, само че несъмнено можем да се сложим на мястото на всеки един от нас “, сподели Ръсел.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР