Джордан Айб ще напусне Борнемут на 1 юли, дори ако

...
Джордан Айб ще напусне Борнемут на 1 юли, дори ако
Коментари Харесай

Въпреки пандемията: Айб напуска Борнемут на 1-и юли

Джордан Айб ще напусне Борнемут на 1 юли, даже в случай че актуалният сезон не бъде приключен. Крилото, което се причисли към „ черешките “ от Ливърпул за 16 млн. паунда през 2016, няма да получи предложение за нов контракт, без значение дали акцията бъде завършена или не.

Айб е обект и на следствие от клуба за нарушение на рекомендациите за обществена отдалеченост, откакто разгласява фотография в обществените мрежи, на която е на коафьор. Впоследствие тя бе изтрита. Той се извини, съобщи тогава Daily Mail, казвайки: „ Не обмислих добре обстановката и се оправдавам. Направих по този начин, че да имам защитно облекло, само че не осъзнах, че е нарушаване на ограниченията “.

Айб имаше сложен интервал в Борнемут, неуспявайки да се утвърди измежду титулярите на Еди Хау. Той има едвам три гола в 44 мача за отбора във Висшата лига за съвсем четири сезона, откакто бе считан за един от най-обещаващите гении, излезли от школата на Ливърпул. 24-годишният футболист е един от седемте играчи на „ черешките “ с изтичащи контракти на 30 юни, дружно с Райън Фрейзър, Чарли Даниелс, Андрю Сърман, Саймън Франсис, Артур Боруц и Брад Смит.

Според водещия състезателен юрист Ник де Марко, клубовете не могат да спрат играчите, които имат предпочитание да изоставен при приключване на контрактите им, като Висшата лига удостовери предходната седмица, че клубовете могат да договарят с футболистите си за нови краткосрочни покупко-продажби „ до края на сегашния сезон “ за всеки, който е изправен пред тази алтернатива. Има към момента повече от 50 играчи от Премиършип, чиито договори изтичат при възможен рестарт на акцията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР