Джоран ван дер Слот, заподозреният за неразкритото изчезване през 2005

...
Джоран ван дер Слот, заподозреният за неразкритото изчезване през 2005
Коментари Харесай

Очаква се Йоран ван дер Слот да се признае за виновен по федерални обвинения на изслушването в сряда

Джоран ван дер Слот, обвиненият за неразкритото изгубване през 2005 година на тийнейджърката от Алабама Натали Холоуей, който е упрекнат в изнудване и машинация на майката на тийнейджърката, се чака да се признае за отговорен по федерални обвинявания на чуване в сряда, сподели юрист на нейното семейство.

Не е известно по какви обвинявания по делото за изнудване ще се признае за отговорен, нито каква ще бъде присъдата.

Ван дер Слут, един от последните хора, виждани с 18-годишната Холоуей, преди тя да изчезне, беше упрекнат през 2010 година по федерални обвинявания в изнудване и телена машинация във връзка със скрит план за продажба на информация за местонахождението на останките на Холоуей в подмяна за 250 000 $, съгласно обвинителен акт, издигнат в Северния окръг на Алабама.

Адвокатът на семейство Холоуей Джон К. Кели удостовери пред CNN van der Sloot, че има намерение да се признае за отговорен във връзка със случая.

Бет Холоуей, майката на Натали, ще организира конференция след чуването, с цел да оповести обществено какво е споделил Ван дер Слут пред управляващите на ФБР.

Холандецът Йоран Ван дер Слот е изместен в полицейска кола ERNESTO BENAVIDES/AFP посредством Getty Images

Ван дер Слот беше трансфериран през юни в Съединените щати от затвор в Перу, където излежаваше 28-годишна присъда за убийството на 21-годишната Стефани Флорес през 2012 година в хотелската му стая в Лима, Перу.

Съгласно съглашението сред Перу и Съединени американски щати ван дер Слот първо ще се върне в Перу, с цел да приключи присъдата за ликвидиране по делото Флорес, а по-късно ще бъде върнат в Съединени американски щати, с цел да стартира да излежава присъдата, която получи за основани в Съединени американски щати обвинявания.

Според обвинителния акт майката на Холоуей е трансферирала 15 000 $ по банкова сметка на ван дер Слот в Холандия и посредством юрист му е дала още 10 000 $ персонално. След като разполага с първичните 25 000 $, ван дер Слот демонстрира на юриста Кели къде се твърди, че са скрити останките на Натали Холоуей, само че по-късно признава по имейл, че информацията е „ безполезна “, се споделя в обвинителния акт.

 Натали Холоуей се вижда в портрета си от последната година от годишника на гимназията Mountain Brook. Натали Холоуей се вижда в портрета си от последната година от годишника на гимназията Mountain Brook. Гимназия Mountain Brook/семейство Holloway

Тийнейджърът е забелязан за финален път преди 18 години да напуща нощен клуб с ван дер Слот и още двама мъже на холандския карибски остров Аруба. Полицията в Аруба арестува и освобождава ван дер Слот и братята Дийпак и Сатиш Калпо неведнъж през 2005 година и 2007 година по отношение на изгубването на Холоуей. Адвокатите на мъжете твърдяха, че са почтени по време на следствието.

През декември 2007 година прокуратурата на Аруба съобщи, че никой от тримата няма да бъде упрекнат и приключи делата против тях, базирайки се на незадоволителни доказателства.

Съдия в Алабама подписва заповед, с която афишира Холоуей законно мъртъв пет години по-късно.

Тина Бърнсайд от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР