Джонсън взе внезапното решение да се откаже от депутатското си

...
Джонсън взе внезапното решение да се откаже от депутатското си
Коментари Харесай

Лишиха Борис Джонсън от специален достъп до парламента заради Партигейт

Джонсън взе неочакваното решение да се откаже от депутатското си място по-рано този месец, откакто се срещна с предварителните констатации от близо едногодишното следствие за държанието си по време на пандемията от коронавриуса, когато са били проведени скандалните празненства на " Даунинг стрийт " 10.

Комисията разгласява заключенията си предходната седмица, констатирайки, че Джонсън съзнателно е излъгал сътрудниците си, когато е уверил Камарата на общините, че постоянно са били спазвани всички антиковидни правила в държавните здания.

Докладът предлага Джонсън да бъде лишен от депутатския си пропуск и щеше да предложи отстраняването му от Камарата на общините за период 90 дни, в случай че към този момент не се беше отказал самичък от депутатското си място.

Депутатите в Камарата на общините гласоподаваха през вчерашния ден с 354 гласа " за " и единствено 7 " срещу " за одобрение на отчета след четиричасови диспути.

Решението на Народното събрание да утвърди заключенията на отчета обаче не пречи на Джонсън още веднъж да се кандидатира за народен представител, само че е един мъчителен удар за консервативния политик, който преди една година още беше министър председател на страната, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР