Джонсън опитва да укрепи авторитета сиБивш журналист от Би Би

...
Джонсън опитва да укрепи авторитета сиБивш журналист от Би Би
Коментари Харесай

Рокади в екипа на „Даунинг стрийт 10“

Джонсън пробва да укрепи престижа си
Бивш публицист от Би Би Си ще дава отговор за медиите

Съпартийци желаят отдръпване на премиера

Двама нови съветници на “Даунинг стрийт 10” назначи английският министър председател Борис Джонсън, съобщи Би Би Си.

Единият е Стив Баркли - някогашен министър по въпросите на Брекзит от държавното управление на предшественичката на Джонсън - Тереза Мей. Баркли ще бъде началник на кабинета на премиера. Вторият новоназначен е някогашният публицист от Би Би Си Гуто Хари, който поема връзките на “Даунинг стрийт 10” с обществеността. Хари е работил и преди с Джонсън, бе негов консултант по време на мандата му като кмет на Лондон.

Джонсън изясни, че рокадите се правят, с цел да се усъвършенства методът, по който работи премиерската администрация. Твърди се, че се разискват и още промени в най-близкото обграждане на Джонсън.

Смените са опит на премиера да укрепи престижа си и да построи нов облик на канцеларията си след серията кавги с празненства на “Даунинг стрийт 10” по време на локданун, станали известни като “Партигейт”.

По “Партигейт” сега тече полицейско следствие, а излязъл предходната седмица отчет откри пропуски в метода, по който премиерската администрация е следвала строгите ограничаващи ограничения за въздържане на пандемията от COVID-19. Скандалът докара до оставките предходната седмица на четирима високопоставени членове на премиерския екип, измежду които на шефа на кабинета му Дан Розенфийлд и на основния му частен секретар Мартин Рейнолдс.

Има апели и за оставката на самия министър председател, като към тях през днешния ден се причисли един от най-лоялните на Джонсън депутати от ръководещата Консервативна партия - сър Чарлз Уокър. Той съобщи, че отстраняването на Джонсън е неизбежно и го прикани да се отдръпна самичък в името на националния интерес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР