Джони Холидей си отиде. Пиша тези думи и не вярвам

...
Джони Холидей си отиде. Пиша тези думи и не вярвам
Коментари Харесай

Почина рок легендата Джони Холидей

" Джони Холидей си отиде. Пиша тези думи и нямам доверие в тях. И въпреки всичко това е по този начин. Мъжът ми го няма към този момент. Той ни напусна тази нощ, по този начин както живя целия си живот - мъжествено и почтено ", се споделя в известието на брачната половинка на музиканта.

Около година Джони Холидей се бори с рак на белите дробове. По-рано медиите оповестиха, че химиотерапията се е отразила отрицателно на здравето на музиканта и положението му се е влошило, съобщи БГНЕС.

Френският президент Еманюел Макрон отдаде респект на Джони Хоридей, който умря през нощта против сряда на 74 години. Макрон съобщи, че " във всички нас има по нещо” от музиканта. " От Джони Холидей няма да забравим нито името, нито лицето, нито гласа, нито на първо място песните, които с този недопечен и сензитивен лиризъм принадлежат напълно на историята на френския шансон. Той внесе част от Америка в нашия народен Пантеон”, се споделя още в текста на известието във връзка гибелта на музикалната легенда.

Джони Холидей (Жан-Филип Лео Смет) е роден на 15 юни 1943 година в Париж. Има над 400 турнета събрали повече от 15 милиона фенове. До 2005 продава към 80 милиона диска. Осемнайсет от албумите на Холидей са платинени. Пише доста песни в стила шансон и музика за филми.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР