Джони Айв ще продължи да разработва продукти за КупертиноДжони Айв

...
Джони Айв ще продължи да разработва продукти за КупертиноДжони Айв
Коментари Харесай

Главният дизайнер на Apple прави собствена компания

Джони Айв ще продължи да създава артикули за Купертино

Джони Айв (вляво) сътвори образа на множеството от актуалните артикули на Apple (снимка: Apple)

Джони Айв, основният дизайнер на Apple, разгласи, че се отдръпва от компанията, откакто работи в Купертино повече от 20 години. Въпреки това неговият ангажимент към Apple ще продължи, съгласно информациите все още.

Напускането на Джони Айв от Apple ще стане факт до края на 2019 година, само че точният миг към момента не е разгласен. Световно приетият експерт възнамерява да сътвори лична дизайнерска компания под името LoveFrom с офис в Калифорния.
още по тематиката
Дизайнерът Марк Нюсън, който се причисли към Apple през 2014 година, също ще отиде в LoveFrom. Очаква се новата компания да стартира работа през 2020 година, а първият и евентуално единствен неин клиент за неустановен период от време ще бъде… Apple.

На процедура, Джони Айв ще продължи да направлява продуктовия дизайн на компанията от Купертино, което бе доказано от самия него в изявление за Файненшъл Таймс.  „ Въпреки обстоятелството, че няма да бъда измежду чиновниците на Apple, аз ще продължа да вземам участие в процеса на създаване на нови артикули – уповавам се още доста години ”, споделя той.

Джони Айв сътвори образа на множеството от актуалните артикули на Apple – както софтуерни, по този начин и хардуерни, включително преносими компютри, смарт телефони, таблети, компютри и интерфейса на мобилната платформа iOS. Apple го нае през 1992 година, когато бе единствено на 25 години, а кандидатурата му утвърди персонално Стив Джобс.

Три години по-късно Айв оглави дизайнерския отдел на Apple и посвети на компанията общо 27 години от професионалния си живот. След гибелта на Стив Джобс през 2011 година имаше догатки, че Джони Айв може да стане новият изпълнителен шеф. Това обаче не се случи – Тим Кук наследи Джобс на поста CEO.

След напускането на Айв дизайнерският отдел на Apple ще има двама мениджъри – Еванс Ханки, вицепрезидент за индустриалния дизайн, и Алън Дай, вицепрезидент за дизайна на потребителския интерфейс. През годините двамата бяха директно свързани с дизайна на продуктите на Apple и в новата си роля ще рапортуват директно на основния действен шеф Джеф Уилямс.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР