Джони Айв напусна Apple миналото лято, за да създаде дизайнерската

...
Джони Айв напусна Apple миналото лято, за да създаде дизайнерската
Коментари Харесай

Airbnb привлече Джони Айв, бившия дизайнер на Apple


Джони Айв напусна Apple предишното лято, с цел да сътвори дизайнерската компания LoveFrom
(снимка: Apple)

Бившият основен дизайнер на Apple Джони Айв ще съветва компанията за онлайн наемане на жилища Airbnb по отношение на фрагментите и бъдещите ѝ артикули. Той е прочут като дълготраен началник на индустриалния дизайн на Apple и е икона в Силициевата котловина.

Джони Айв управлява екипите, проектирали iPod, iPhone и Apple Watch, преди да напусне компанията предишното лято, с цел да сътвори самостоятелна дизайнерска компания на име LoveFrom, на която Apple е клиент, отбелязва CNBC.

Айв и LoveFrom ще оказват помощ на Airbnb за интервал от няколко години да проектира нови артикули и услуги, както и да наеме дизайнери за вътрешен си екип, съобщи основният изпълнителен шеф на Airbnb Брайън Чески в блог обява.
още по тематиката
„ С Джони сме положителни другари от доста години и той беше задоволително общителен, с цел да ми даде насоки и препоръки ”, написа Чески. „ Ние споделяме една и съща религия в цената и значимостта на творчеството и дизайна ”.

Чески е прочут измежду създателите на Силициевата котловина с това, че е посещавал учебно заведение за дизайн в Роуд Айлънд, където специализирал промишлен дизайн. По-рано Айв написа публикация за списание Time, хвалейки Чески и произхода му като дизайнер.

Airbnb изпитваше компликации в ранните дни на пандемията от ковид, защото блокиранията по целия свят ограничиха проектите за пътешестване и компанията освободи 25% от личния състав си през май. Оттогава обаче търсенето се възроди, защото жителите на градовете с опция за отдалечена работа стартират да резервират жилища в селски региони.

През август Airbnb съобщи, че е подала поръчка за IPO. По-рано този месец Ройтерс заяви, че компанията се надява да събере 3 милиарда $ от своето IPO, което се чака да бъде едно от най-големите листвания на фондовите пазари през 2020 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР