Джон вант Шкип бе назначен за треньор на Аякс до

...
Джон вант Шкип бе назначен за треньор на Аякс до
Коментари Харесай

Ван'т Шкип ще вади Аякс от дъното

Джон ван " т Шкип бе назначен за треньор на Аякс до края на сезона със задачата да извади отбора от една от най-тежките рецесии в историята на клуба. Вчера четирикратният първенец на Европа записа тежка загуба с 2:5 при гостуването си на Фейенорд, след която Аякс зае последното място в класирането на Ередивизи за първи път в богатата си история.


Ван " т Шкип, който е играл за Аякс от 1981 до 1992 година, ще бъде старши-треньор на отбора до края на сезона, след което ще заеме директорска позиция за още една година. Негов помощник ще бъде Майкъл Валканис, който напуща треньорския пост в Апоел Тел Авив, с цел да влезе в щаба на Ван " т Шкип. Двамата работиха дружно и в националния тим на Гърция в интервала 2019-2021.

" Много съм благополучен и нямам самообладание да стартира работя в клуба, където започва кариерата ми. Аякс би трябвало да откри метод да се изкачи нагоре и се веселя, че мога да оказа помощ за това ", разяснява Ван " т Шип, откакто подписа своя контракт.

Аякс, един от най-големите клубове в Европа, се намира в невиждана рецесия, като последната победа на отбора е против Лудогорец в плейофите на Лига Европа на 24 август. След това амстердамци записаха три равенства и седем загуби в идващите си 10 мача, в това число и проваляне от Лудогорец вкъщи.

Дебютът на Ван " т Шкип ще бъде в четвъртък при семейството на Волендам. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР