Джон Милман изхвърли Федерер от Ю Ес ОупънАвстралиецът Джон Милман

...
Джон Милман изхвърли Федерер от Ю Ес ОупънАвстралиецът Джон Милман
Коментари Харесай

Джон Милман изхвърли Федерер от Ю Ес Оупън

Джон Милман изхвърли Федерер от Ю Ес Оупън
Австралиецът Джон Милман реализира най-шокиращия резултат на Откритото състезание на Съединени американски щати тази година, откакто победи петкратния първенец Роджър Федерер с 3-6, 7-5, 7-6(7), 7-6(3) в мач от осминафиналите на шампионата.

До този миг 55-ят в международната класация Милман нямаше нито една победа над тенисист от топ 10 (0-10), а Федерер бе пропуснал четвъртфиналите единствено един път в последните 13 години. На „ Артър Аш Стейдиъм “ обаче австралиецът сподели темперамент и резистентност, с цел да запише най-голямата победа в кариерата си и да си уреди среща с Новак Джокович на четвъртфиналите.

Световният номер 2 водеше с 6-3, 5-4, 40/15 на личен сервис и бе единствено на точка от два сета преднина, само че позволи два следващи пробива, с цел да загуби втория сет. Швейцарският маестро имаше проблеми с непоносимата мокрота в Ню Йорк, до момента в който Милман бе стабилен от главната линия и се наложи в оспорвания тайбрек на третия сет, с цел да се приближи на сет от успеха. В четвъртата част носителят на 20 трофеи от Големия шлем поведе с пробив, само че още веднъж не съумя да удържи преднината си и в последна сметка се стигна до нов тайбрек, който австралиецът завоюва със 7-3, с цел да затвори мача след три часа и 34 минути игра.

По този метод 37-годишният Федерер се елементарни с фантазиите за шеста купа от „ Флъшинг Медоус “, а Милман доближи първия си четвъртфинал в шампионати от Големия шлем, където ще се изправи против Новак Джокович, който победи португалеца Жоао Соуса с 6-3, 6-4, 6-3.

В другия четвъртфинал от долната половина на схемата ще се срещнат Кей Нишикори и Марин Чилич. Двамата реализираха чисти победи надлежно над Филип Колшрайбер и Давид Гофен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР