Джон Макенроу заяви, че макар често да се представя в

...
Джон Макенроу заяви, че макар често да се представя в
Коментари Харесай

Макенроу: Кирьос няма нужда от треньор, той е гений


Джон Макенроу съобщи, че въпреки постоянно да се показва в отрицателна светлина, Ник Кирьос е личносто, от която актуалният тенис има огромна потребност. Макар да понесе доста рецензии за държанието към околните си по време на финала на Уимбълдън, голям брой екепсрти и митове на тениса останаха възхитени от играта му на Шампионата. Един от тях е Големият Мак.

В изявление за BBC трикратният първенец на Уимбълдън разкри, че неведнъж е канил Кирьос на „спокоен“ диалог, само че постоянно е получавал отвод. Освен това той е предложил и услугите си като треньор на международния №45, само че колоритният австралиец е бил безапелационен, че няма потребност от ментор.

„Разбирам какво се случва в главата на Ник доста по-добре, в сравнение с множеството хора биха могли. Той е положително момче, останалите играчи го харесват и провежда доста благотворителни начинания, само че в това време и той има своите демони. Във всички нас съществува страхът от неуспех и методите, по които се оправяме с него, са доста различни“ – разяснява Макенроу.

„Кой би трябвало да е треньор на Ник Кирьос? Джон Макенроу, естествено, само че той е недостижим. Сега съществено – Кирьос няма потребност от треньор. Наичнът, по който играе, и в този момент е талантлив. Има потребност от Зигмунд Фройд, който да му помогне да се измъкне от психическата дупка, в която постоянно е подготвен да изпадне, и да го накара да продължи да играе още няколко години, тъй като тенисът има потребност от Ник“ – добави специалистът на Eurosport.

„Ясно е, че Кирьос се бори с някакви вътрешни проблеми. Той е необикновено надарен и е доста образован. Спсообен е да играе удивително, когато изиска, и в качеството си на някогашен състезател, коментатор, почитател и татко в действителност ми се желае Ник да откри метод да запази това“.

Макенроу дефинира държанието на Кирьос на финала на Уимбълдън като „срамно“, въпреки да е наясно, че от неговата уста сходна присъда може да няма особена тежест. „Има моменти от държанието ми на корта, за които скърбя. Горд съм от множеството неща, които съм напрвил, само че е имало случаи, в които по-късно си мислех „Не трябваше да действам така“. В множеството случаи това държание несъмнено не ми помагаше, защото настройваше хората против мен. Понякога обаче имаш потребност да изпуснеш парата – нещо, което Ник прави много често“.

Четирикратният първенец на US Open има същото отношение и по отношение на пвоедението на Кирьос. „Повечето от нещата, които прави, ми харесват. Хората, които са в бокса му, са тези, които го обичат и поддържат най-вече. Какспоред вас се усеща те, когато той им крещи и се държи с тях по този метод? За страдание постоянно се получава по този начин – изкарваш си го на обичаните хора, тъй като те са ти най-близки. Мисля, че всички сме имали сходни моменти. Може би щеше да е смешно, в случай че не беше толкоз тъжно. Надявам се, че в избран миг Ник ще разбере, че не е хубаво да постъпва така“.

Следващият шампионат, на който се чака да забележим Ник Кирьос в деяние, е ATP 250 конкуренцията в Атланта (25-31 юли). Към момента австралиецът е осмият най-високо ранкиран състезател, като в листата с участници са още Тейлър Фриц, Райли Опелка, миналогодишният първенец Джон Иснър, Алкес Де Минор, Франсис Тиафо, Миомир Кецманович и Томи Пол.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР