Джон Макенроу заяви, че дните на бунтар и „лошо момче“

...
Джон Макенроу заяви, че дните на бунтар и „лошо момче“
Коментари Харесай

Джон Макенроу: Допуснах много грешки, но си научих урока


Джон Макенроу съобщи, че дните на бунтовник и „лошо момче“ от дълго време са останали зад него и е извлякъл поучения от всички неточности, които е позволил в хода на спортната си кариера. Носителят на седем трофеи от Големия шлем даде доста забавно изявление, в което разкри дали е по-лесно да си коментатор или тенисист, като също по този начин съпостави днешните „лоши момчета“ в Тура със себе си, Джими Конърс и Илие Настасе.

„Определено е по-лесно да си коментатор, в сравнение с състезател. Славата и признанието са доста по-големи, когато спечелиш Уимбълдън или US Open, само че същото важи и за напрежението и напрежението, под които си подложен. Точно затова играчите, които сме печелили трофеи от Големия шлем, имаме един и същи проблем – след триумфа изключваме съзнанието си и се отнасяме, а след време се чудим „Защо не се любувах повече на оня момент?“. Именно след един подобен миг осъзнах, че макар всичките ми триумфи животът ми не се движи в добра посока. Започнах да си задавам въпроси като да вземем за пример дали съм станал по-добър човек, в сравнение с съм бил една година по-рано, или дали бащинството ме е направило по-спокоен и толерантен, защото точно това бе огромният ми проблем на корта“ – показа американецът пред UOL Sports.

На въпроса кои са най-ценните уроци, научил в хода на спортната си кариера, Големият Мак отговори „Научих се да се любувам на дребните наслади в живота. Нещата, които са доста по-важни от това дали ще спечелиш мач. Чувствам се горделив от това, че с времето накарах доста хора да трансформират мнението си за мен. Не беше по никакъв начин елементарно и лиши доста време, само че напъните си залужаваха. Страхотно е, че хората станаха очевидци на личностното ми израстване и на всичко, през което преминах“.

Макар да е прочут като един от най-големите бунтари в историята на тениса, някогашният №1 е безапелационен, че тези дни от дълго време към този момент са зад тила му. „Не виждам обратно и не чета неща от предишното. Би било занимателно в този момент, на 63 години, да ме назовават със същите прозвища, както тогава. В същото време обаче ми е ясно, че в случай че не бях спечелил толкоз доста трофеи, нищо от това, което правех, нямаше да има значение. Ако със същото държание бях №200 в ранглистата, в този момент никой нямаше да ме помни. Не ме разбирайте неправилно – съзнавам, че позволих доста неточности и в доста случаи не бях прав. Не желая да разтоварвам цялата виновност върху другите. Поемам отговорността си. Извлякох си поучения и използвах всички тези лимони, с цел да направя лимонада.

През последните месеци тематиката за държанието на играчите на корта стана доста настояща след няколко случая като тези на Александър Зверев в Акапулко и Ник Кирьос в Маями. Макенроу съпостави държанието на днешните „бунтари“ с това на тези от неговата ера.

„Днешните „лоши момчета“ са ужасни, въпреки да е належащо да разгледаме всеки случай поотделно. Това с Джокович на US Open беше случай. Беше неуместно. Ако удариш топката по този метод, просто си просиш проблеми. Зверев си загуби мозъка. Не знам какво си мислеше, когато стартира да удря стола на съдията. По мое време обаче аз, Конърс и Настасе бяхме доста по-лоши. Изглеждахме като избягали от лудницата и направиха разпоредбите по-стриктни единствено поради нас. Това до известна степен ме прави благополучен. Не споделям, че неприятните действия на корта не би трябвало да се санкционират, само че е хубаво играчите да показват страстите си, стига да го вършат по верни начин“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР