Джон Макенроу е сигурен, че Ема Радукану ще изиграе много

...
Джон Макенроу е сигурен, че Ема Радукану ще изиграе много
Коментари Харесай

Макенроу: Ако Радукану се опази от контузии, я очаква много силна година


Джон Макенроу е сигурен, че Ема Радукану ще изиграе доста мощен сезон при положение, че успее да се опази от травми за по-дълъг интервал. Новата година не стартира изключително добре за британката, която се отдръпна от осминафинала в Оукланд поради контузия в глезена и до последно бе под въпрос за Australian Open. Радукану въпреки всичко игра в Мелбърн, само че отпадна във втори кръг след загуба от Кори Гоф. Въпреки всичко това Макенроу е оптимист за бъдещето на шампионката от US Open 2021.

„ Мисля, че 2022 година сервира на Ема доста неща едновременно и тя не съумя да е оправи. Очакванията към нея станаха големи и в живота ѝ настъпиха доста промени, като в това време постоянно беше преследвана от травми. Сега обаче обстановката е по-разлчина. В мача сред нея и Гоф на Australian Open напрежението беше върху Коко и това е добре за Радукану “ – разяснява някогашния №1 пред Tennis365.

„ Всички в света на тениса се надяват Ема да успее да се приспособява към всичко, което ѝ се случва, и още веднъж да доближи равнището, което показва на US Open 2021. Миналото лято я гледах на Уимбълдън и когато не съумя да повтори резултата си и да доближи осминафинала, отпадайки от Корне във втори кръг, всички бяхме разтревожени, че тя не съумява да се оправи с множеството промени в живота ѝ “ – добави трикратният отличник в Шампионата.

„ Всички желаеме тя още веднъж да стартира да се любува на играта и да я виждаме на корта доста по-често. Мисля, че в случай че успее да се опази от травми, я чака доста мощна година. Мисля, че всички почитатели на тениса биха се зарадвали на това. В последна сметка, купа от Големия шлем не се печели с шанс. Радукану е чудесна тенисистка и съм сигурен, че рано или късно още веднъж ще се подреди измежду топ играчите в Тура “ – приключи Големият Мак.

Радукану ще се завърне на корта на дебютното издание на WTA 250 шампионата в Остин, което ще се организира от 27 февруари до 5 март. Сред участничките в Тексас са още Слоун Стивънс, Даниел Колинс, Алиша Паркс и Пейтън Стърнс, която е актуалната колежанска шампионка на Съединени американски щати.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР