Джон Макенроу е сигурен, че е напълно изключено Ник Кирьос

...
Джон Макенроу е сигурен, че е напълно изключено Ник Кирьос
Коментари Харесай

Макенроу: Възможно е Кирьос да се оттегли, ако спечели US Open


Джон Макенроу е сигурен, че е изцяло изключено Ник Кирьос да приключи кариерата си при възможна купа на US Open. След изгубения от него край на Уимбълдън австралиецът показа, че при успех в Лондон е щяло да му бъде доста мъчно да откри нужната мотивация, с цел да продължи да играе. Това накара доста почитатели и специалисти да считат, че в случай че завоюва купата в Съединени американски щати международният №25 може да реши да постави завършек на кариерата си, като Големия Мак също изрази сходни опасения.

„ Не е невероятно Ник да реши да направи нещо сходно. Все отново се надявам, че няма да се случи, защото той не се отнасяше професионално в продължение на доста дълго време, само че в този момент подхожда доста по-сериозно към тениса и резултатите са явни. По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Често се случваше той да не дава всичко от себе си на корта, само че в този момент виждаме какво става, когато е стимулиран и предан. Кирьос е свръхестествен състезател “ – разяснява американската легенда в студиото на Eurosport.

„ И преди съм казвал, че сервисът на Кирьос е измежду най-хубавите в историята. През последните месеци той записва към 70% вкаран първи сервис във всеки собствен мач. Той е измежду водачите в Тура в това отношение. Втория му сервис също е на доста високо равнище. Ако продължава да играе по този начин, както против Медведев, Кирьос сигурно ще завоюва US Open “- добави някогашният №1.

Макенроу счита, че точно началният удар е най-ефикасното оръжие в арсенала на австралиеца и главната причина за триумфите му в последно време.

„ Предвид метода, по който сервира Кирьос, няма значение къде ще решиш да застанеш. Ако си надалеч зад главната линия, той незабавно ше прибегне до „ сервис-мрежа “. Кирьос е талант и върша невероятни неща от тактическа позиция. Точно по тази причина няма потребност от треньор. Медведев направи всичко допустимо против него. Очаквах да прибягва до дълги разигравания с вярата да изтощи Ник и точно по този метод да дойдат множеството от точките му. Само че той не доминираше даже в тези обстановки. Когато Кирьос се приспособява към играта на съперниците си, за тях задачата става съвсем невъзможна, защото сега той е в чудесна физическа кондиция “ – съобщи четирикратният първенец на US Open.

„ За Ник е доста значимо да се усеща удобно с хората от екипа си. Изглежда, че е благополучен с приятелката си, а също така най-хубавият му другар също пътува с него и прави огромна част от работата. Понякога е доста мъчно да си в бокса на Кирьос, само че сега той е в доста положително психическо положение и наподобява, че най-сетне си е подредил мислите. Той е на 27 години и към момента има пред себе си няколко сезона, в които да играе на най-високо равнище. Много го одобрявам и се веселя, че съумя да преобърне живота и кариерата си след сложните години, които изживя. Тъжен съм само поради това, че няма да взе участие на Laver Cup, само че следващата година още веднъж ще опитаме да го склоним “ – приключи Макенроу.

Тази вечер Кирьос ще се изправи против Карен Хачанов в финален мач от програмата на „ Артър Аш “. Това ще бъде трети дуел посред им, като досега салдото е 1-1. Предстоящият им конфликт ще е и първият след размяната на „ любезности “ в Twitter преди две години.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР