Джон Кери, специален пратеник на американския президент Джо Байдън по

...
Джон Кери, специален пратеник на американския президент Джо Байдън по
Коментари Харесай

Джон Кери: Надявам се Чарлз Трети да продължи борбата с климатичните промени

Джон Кери, специфичен делегат на американския президент Джо Байдън по въпросите на климата, съобщи в изявление за Би Би Си, че се надява новият английски крал да продължи да води акция против световното стопляне, съобщи БНР.

Джон Кери уточни, че ще привества ангажирането на краля, тъй като той " има способността и лостовете за тъкмо този тип действия в световен мащаб в битката с климатичните помени ". Кери сподели още, че Чарлз Трети има предпочитание да продължи своето дело по въпроса и се надява монархът да взе участие в идната среща на високо ниво на Организация на обединените нации по въпросите на климата.

Бившият американски държавен секретар разкри в изявлението, че е бил поканен в Шотландия от принц Чарлз, до момента в който кралицата е била още жива, с цел да обсъдят климатичната рецесия, само че срещата е била анулирана поради неочакваната гибел Елизабет Втора.

Кери бе назначен за специфичен делегат на Байдън по въпросите на климата през януари 2021 година, като такава роля се учредява за първи път в Белия дом.

Коментирайки войната в Украйна, Кери означи, че урокът от събитята е, че " никой не желае да бъде пленник на енергийните си източници " и че " Европа желае да се освободи от зависимостта си от съветски газ ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР