Джон Кели, най-дълго служилият началник на кабинета на Доналд Тръмп

...
Джон Кели, най-дълго служилият началник на кабинета на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Ексклузивно: Джон Кели официално потвърждава няколко смущаващи истории за Тръмп

Джон Кели, най-дълго служилият шеф на кабинета на Доналд Тръмп в Белия дом, насочи най-острите си рецензии към някогашния президент в извънредно изказване за CNN.

Кели изправи върха с публично удостоверение на редица изобличаващи истории за изказвания, направени от Тръмп зад затворени порти, атакуващи американски военнослужещи и ветерани, изброявайки редица неприемливи мнения, на които Кели е станал очевидец на Тръмп от първа ръка.

" Какво мога да прибавя, което към този момент не е казано? " Кели сподели, когато го попитаха дали желае да изрази мнение за някогашния си началник в светлината на неотдавнашните мнения, направени от други някогашни чиновници на Тръмп. „ Човек, който счита, че тези, които пазят страната си в униформа, или са свалени или съществено ранени в борба, или прекарват години в изтезания като военнопленници, са всички „ негодници “, тъй като „ в това няма нищо за тях. “ Човек, който го направи не желая да бъда забелязан в наличието на военни с ампутирани крайници, тъй като „ не наподобява добре за мен. “ Човек, който показва намерено пренебрежение към семейство Златна звезда – за всички фамилии Златна звезда – по малкия екран по време на акцията през 2016 година и словоизлияния че нашите най-ценни герои, които са дали живота си в отбрана на Америка, са „ губещи “ и не биха посетили гробовете им във Франция.

„ Човек, който не е правилен във връзка с позицията си по отношение на отбраната на неродения живот, по отношение на дамите, малцинствата, евангелските християни, евреите, работещите мъже и дами “, продължи Кели. „ Човек, който няма визия какво значи Америка и няма визия какво съставлява Америка. Човек, който джентълменски внушава, че себеотрицателен боец, който е служил на страната си 40 години в спокойно време и война, би трябвало да загуби живота си за изменничество - в очакване някой да вземе ограничения. Човек, който се възхищава на автократите и убийствените диктатори. Човек, който няма нищо друго с изключение на пренебрежение към нашите демократични институции, нашата Конституция и върховенството на закона.

„ Няма какво повече да се каже “, заключи Кели. " Бог да ни е на помощ. "

В изказването Кели удостоверява, в протокола, редица детайлности в публикация от 2020 година в The Atlantic от основния редактор Джефри Голдбърг, в това число обръщането на Тръмп към Кели на Деня на паметта през 2017 година, до момента в който стояха измежду убитите в Афганистан и Ирак в Секция 60 на Националното гробище в Арлингтън и казвайки: „ Не го разбирам. Какво им беше това? “

Тези детайлности включват и неспособността на Тръмп да разбере за какво американската общност почита някогашните военнопленници и тези, убити в борба. Тогавашният претендент Тръмп, несъмнено, сподели пред навалица през 2015 година, че някогашният военнопленник сенатор от Виетнам Джон Маккейн, републиканец от Аризона, „ не е воин от войната. Той беше воин от войната, тъй като беше хванат. Харесвам хора, които не са били хванати. Но зад затворени порти, споделиха източници на Голдбърг, тази липса на схващане е предиздвикала Тръмп неведнъж да назова Маккейн „ губещ “ и да се базира на някогашния президент Джордж Х. У. Буш, който също беше свален като водач от Военноморски сили през Втората международна война, като „ губещ “.

Си Ен Ен се свърза с акцията на Тръмп в понеделник следобяд, като сподели на чиновници там, че някогашен чиновник на администрацията е удостоверил, в протокола, редица детайлности за историята на Атлантическия океан през 2020 година, без да посочва името на Кели и да търси коментар. Кампанията на Тръмп отговори, като обиди характера и престижа на пенсионирания шеф на Обединения началник-щаб военачалник Марк Мили, който няма нищо общо с тази история.

Статията в Atlantic също по този начин разказва визитата на Тръмп във Франция през 2018 година за стогодишнината от края на Първата международна война, където съгласно няколко висши чиновници Тръмп е споделил, че не желае да посети гробовете на американски бойци, заровени в Ен-Марн Американско гробище покрай Париж, тъй като „ Защо би трябвало да отивам на това гробище? Пълно е с губещи. ” По време на същото пътешестване до Франция, се оповестява в публикацията, Тръмп сподели, че 1800 американски морски пехотинци, убити в Белю Ууд, са били „ негодници “, тъй като са били убити.

А изказването на Кели прибавя подтекст към история в книгата „ The Divider: Trump in the White House, 2017-2021 “ от Сюзън Гласър и Питър Бейкър, в която Тръмп, след настрана пътешестване до Франция през 2017 година, споделя на Кели, че желае без ранени ветерани на боен церемониал, който той се пробва да възнамерява в негова чест. Вдъхновен от парада за Деня на Бастилията, като се изключи частта от парада, включваща ранени френски ветерани в инвалидни колички, Тръмп споделя на Кели: „ Виж, не желая ранени момчета на парада. “

„ Това са героите “, сподели Кели. „ В нашето общество има единствено една група хора, които са по-героични от самите тях – и те са заровени в Арлингтън. “

„ Не ги желая “, сподели Тръмп. „ Не наподобява добре за мен. “

Историята е в сходство с друга скорошна история от Голдбърг в The Atlantic, профил на пенсионирания ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете военачалник Марк Мили, в който Тръмп не реагира добре, когато вижда тежко ранения капитан от армията Луис Авила да пее „ God Bless America “ на събитие за посрещане на новия ръководител. „ Защо водите такива хора тук? Никой не желае да види това, ранените.

Изявлението на Кели също по този начин се базира на забележка, направена от Тръмп в отговор на същата публикация, която разказва, че Мили в последните дни на президентството на Тръмп през 2020 година получава разследваща информация, че китайската войска се опасява, че Тръмп е на път да подреди боен удар против нея. Мили, в диалог, позволен от чиновници на администрацията на Тръмп, увери китайските си сътрудници, че подобен удар няма да се случи.

Това позвъняване беше обявено за първи път през 2021 година в книгата „ Опасност “ от Боб Удуърд и Робърт Коста, само че Тръмп сподели предходната седмица в уеб страницата си в обществените медии, че позвъняването е „ деяние, толкоз жестоко, че в минали времена наказването би са били СМЪРТ. ”

Помолен за реакция на догатката, че заслужава екзекуция, Мили сподели на Нора О’Донъл от „ 60 минути “, че няма да „ разяснява непосредствено тези, тези неща. Но мога да ви кажа, че тази войска, този боец, аз, в никакъв случай няма да обърнем тил на тази конституция.

Изявлението на Кели пред CNN идва няколко дни откакто някогашният помощник на Тръмп в Белия дом Касиди Хътчинсън даде изявление за CNN, рекламирайки новата си книга „ Достатъчно “, и предизвести обществеността, че „ Доналд Тръмп е най-сериозната опасност, с която ще се сблъскаме за нашата народна власт в през целия ни живот и евентуално в американската история.

Интересното е, че „ Достатъчно “ съдържа сцена, в която Хътчинсън и тогавашният шеф по връзките на Белия дом Алиса Фара Грифин се опълчват на историята на Голдбърг от 2020 година Грифин излезе с изказване пред The ​​Atlantic след публикуването на тази история, отричайки отчета.

Потърсен за коментар през уикенда, Грифин сподели: „ Въпреки че обществено хвалеше военните и твърдеше, че е най-провоенният президент, има доказуем запис на Тръмп, който биеше най-наградените военнослужещи в нашата страна, от военачалник Матис до Кели до Мили, до критикуването на ранени или умряли като Джон Маккейн. Доналд Тръмп кардинално в никакъв случай няма да разбере службата по метода, по който ще го създадат тези, които фактически са служили в униформа, и това е една от безбройните аргументи той да не е кадърен да бъде главнокомандващ.

Никой различен претендент за президент в историята не е имал толкоз доста недоброжелатели от близкия си кръг. Неговият някогашен министър на защитата, Марк Еспър, сподели пред CNN през ноември 2022 година, „ Мисля, че той не е подобаващ за служба. … Той слага себе си пред страната. Неговите дейности са за него, а не за страната. И тогава, несъмнено, имам вяра, че той също има проблеми с честността и характера. ”

Бившият основен прокурор на Тръмп, Бил Бар, сподели пред CBS през юни, че „ той е идеален нарцисист. И той непрекъснато се занимава с неразумно държание. … Той постоянно ще слага личните си ползи и задоволяването на личното си его пред всичко останало, в това число и пред ползите на страната. Страната ни не може, нали знаете, не може да бъде лечебен сеанс за нали знаете, проблематичен човек като този. “

Кристен Холмс от CNN способства за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР