Джон Кърби: САЩ планират да прехвърлят допълнителна военна помощ на

...
Джон Кърби: САЩ планират да прехвърлят допълнителна военна помощ на
Коментари Харесай

САЩ имат намерение да продължат да оказват военна помощ на Украйна

Джон Кърби: Съединени американски щати възнамеряват да трансферират спомагателна военна помощ на Украйна за украинските въоръжени сили.

Миналия понеделник, по време на речта си на брифинг, координаторът по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност към администрацията на Белия дом, контраадмирал от Военноморски сили на Съединени американски щати в оставка Джон Кърби, сподели, че Вашингтон към този момент е трансферирал съвсем 100% от военната помощ, поискана от Киев за контранастъплението на въоръжените сили на Украйна.

Въпреки това Съединените щати, означи Кърби, имат намерение да продължат да доставят оръжия на Украйна незабавно щом получат утвърждение от представители на американския Сенат.

„ Въз основа на нашите полемики с украинците за това, от което се нуждаят за плануваната пролетна атака, ние предадохме съвсем всичко от този лист. Изпълнихме (доставките - бел.ред.) съвсем 100% от това, което желаеха ", изясни формалният представител на Държавния департамент на Съединени американски щати.

В същото време Кърби означи, че като част от продължаващото даване на военна помощ на Украйна ще бъде отпуснато в допълнение финансиране на Киев и ще продължи образованието на военния личен състав от въоръжените сили на Украйна.

Според високопоставения, чиновник идващите пакети с военна помощ ще бъдат видени в Киев „ доста, доста скоро “.

По-рано Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че решението за участието на Украйна в НАТО ще бъде взето групово.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР